Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!

-Ρε μαλάκα Σαλπιγγίδη πετάω! Δες με!


Διπρόσωπη η Ελλάδα χτες αλλά στο δικό της ημίχρονο, με παίχτη λιγότερο, έδειξε ότι μόνο για πλάκα δεν πήγε στην Πολωνία. Για πλάκα των άλλων εννοώ. Και ιδιαίτερα αυτής της σκατόμυγας, της διοργανώτριας. Θεούς και δαίμονες είχαν μαζί τους οι Πολωνοί, ο (κάτι σαν διαιτητής [εδώ η δικιά του Marca τον κράζει]) Καρβάλιο θύμιζε διαιτητές του Μουντιάλ στην Κορέα, αλλά και πάλι με τον σχωρεμένο Πάπα Ιωάννη Πάυλο ΙΙ και τη βοήθειά του πήρε το βαθμό! Και δε λέω πως ευλόγησε του Μπλαζικόφσκηδες. Λέω ότι καταράστηκε τους Σαμαράδες! Πάμε να βαθμολογησουμε όμως τους 14 δικούς μας:

  1. Χαλκιάς: Α, ρε μπαρμπα-Κώστα. Κίνδυνος-θάνατος είσαι. Και ξεκίνησε με καλή απόκρουση δε λέω... Αλλά ρε μπάρμπα, 1,99 είσαι, βγες μία (αριθμός 1) φορά σωστά σε όλο τον αγώνα! Να νιώσουν λίγο ήρεμοι οι αμυντικοί σου ρε γαμώτο!
  2. Χολέμπας: Όι μάνα μου!! Πάρτυ έστησαν απ' την πλευρά του οι Πολωνοί κι αυτός δεν έχασε ευκαιρία, πήρε το ποτάκι του και πήγε! Δεν έκοψε ποτέ. Ακόμη κι όταν είχε την μπάλα την έδινε σαν καλός καλεσμένος στους οικοδεσπότες. Θα με κάνει να αναφωνήσω "πού είσαι ρε Σπυρόπουλε;" και θα πέσει φωτιά να με κάψει!!
  3. Τοροσίδης: Όχι καλός, όχι ο χειρότερος. Αδιάφορος θα έλεγα. Ούτε επιθετικά φάνηκε, ούτε αμυντικά ήταν τέλειος. Όταν όμως έχεις την ποιότητα που οι περισσότεροι απ' τους 22 δεν είχαν χτες, τότε με υποχρεώνεις με την εμφάνισή σου να σου βάλω βαθμό ανάλογο του Χολέμπα!
  4. Αβράαμ: Το παιδί κρίμα για τον τραυματισμό του, σίγουρα φιλότιμος και μάλλον θα ανέβαινε κάποια στιγμή κι αυτός χτες. Φαντάζομαι μετά το τρίτο γκολ των αντιπάλων. Ως τη στιγμή που βγήκε πάντως έμοιαζε Βύντρα στα κέφια του!
  5. Παπασταθόπουλος: Χρεώθηκε άδικα με δύο κίτρινες κάρτες. Στην πρώτη πήδηξε για κεφαλιά και βρήκε τον αντίπαλό του με το πηγούνι. Στη δεύτερη δεν έκανε καν φάουλ καθώς το παταλό το πολωνό είχε αρχίσει να πέφτει μόνο του! Όλα αυτά βέβαια δεν τον απαλλάσσουν απ' την κάκιστη εμφάνιση που έκανε ως εκείνη την ώρα!
  6. Κατσουράνης: Εξαιρετικός. Ο μόνος που παίρνει καλό βαθμό και στο πρώτο ημίχρονο! Είτε σαν χαφ είτε αργότερα σαν κεντρικός αμυντικός ήταν άριστος. Μπράβο στον Κώστα που έδειξε την πάστα του σε αγώνα που έπρεπε να το κάνει!
  7. Μανιάτης: Έπαιξε; Εγώ δεν τον είδα!
  8. Καραγκούνης: Αχ ρε Κάρα... Που 'σαι νιότη όμορφη και γλυκιά; Ήθελε ο Γιώργαρος, έτρεχε, σκύλιαζε αλλά δεν τον πήγαιναν τα πόδια του. Όσο μπορούσε πάντως το έκανε. Για το πέναλτι δε θα τον κατηγορήσω. Όχι γιατί όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές τα χάνουν στους μεγάλους αγώνες αλλά γιατί ποτέ δεν ήξερε και ποτέ δεν εκτελούσε πέναλτι. Λάθος του Σάντος!
  9. Νίνης: Τακ-τακ-τακ τα τακουνάκια. Σωτήρη, αν νομίζεις έτσι θα παίξεις στην Πάρμα μάλλον το καλοκαίρι θα επιστρέφεις δανεικός στα τσικό της Παιανίας! Ευτυχώς τον έβγαλε νωρίς!
  10. Σαμαράς: Αν ήμουν μπάλα κι είχα στόμα θα τον έφτυνα! Την κούρασε, την ταλαιπώρησε τόσο πολύ και τόσο αναίτια... Αυτό το παιδί δεν έχει μέση εμφάνιση. 'Η θα θες κι άλλα μάτια να τον χαρείς ή θα θες κι άλλα χέρια να τον μουτζώνεις!
  11. Γκέκας: Ήταν συνέχεια με 2-3 αμυντικούς. Για αυτά τα δεδομένα καλά τα πήγε. Τους κρατούσε πίσω, έτρεχε, τους είχε σε εγρήγορση. Το κάτι παραπάνω δεν το έκανε και δε νομίζω ότι μπορεί να το κάνει. Μακάρι να μην είχαμε μείνει με 10 να δοκιμαζόταν και λίγο ο Μήτρογλου!
  12. Σαλπιγγίδης: Ο Μήτσος ήταν τέλειος. Άριστα 10! Γκολ, πέναλτι, ακυρωμένο γκολ αλλά και πάλι ήταν εκεί στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή! Κρίμα γιατί δε του δόθηκε η εντολή να εκτελέσει το πέναλτι. Δεν ξέρει, δεν το έχει κάνει σωστά ποτέ στην καριέρα του αλλά χτες θα το έβαζε και με τον κώλο να το έκανε! Κέρδισε θέση στην εντεκάδα με τους Τσέχους!
  13. Κυριάκος Παπαδόπολος: Εξαιρετικός. Κι απορώ γιατί δεν ξεκίνησε. Η χρονιά του σε σχέση με αυτήν του Παπασταθόπουλου απλά δεν συγκρίνεται. Ούτε και η ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, επιθετικά και αμυντικά. Ευτυχώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν του δίνει θέση βασικού από εδώ και πέρα! Έσβησε τον παρ' όλιγον στο πρώτο ημίχρονο... Ντρογμπά-Λεβαντόβσκι!
  14. Φορτούνης: Ο μικρός μπήκε κι έδειξε ότι ξέρει πολλή μπάλα κι έχει άντερα να το βγάλει σε μεγάλους αγώνες. Η πάσα του στο πέναλτι που κέρδισε ο Σάλπι ήταν βγαλμένη από βιντεοκασέτες του Τσιάρτα (ή του Αρσάβιν όπως είδαμε 2 ώρες αργότερα!)
  15. Σάντος: Ξεκίνησε κι αυτός τη διοργάνωση ντεφορμέ με πολλές λάθος επιλογές και στήσιμο της άμυνας αρκετά ψηλά. Μεγάλος και έμπειρος προπονητής όμως, διόρθωσε στο ημίχρονο τα κακώς κείμενα και με τρεις επιτυχημένες αλλαγές έγειρε το γήπεδο υπέρ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: