Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ..


(Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ Βεζυρίδης κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τον Πας Γιάννενα... Το σκυλάκι αμέσως μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε απ' την ασφάλεια του γηπέδου στην εξέδρα.. )


Σήμερα στο ΟΑΚΑ έχει ντέρμπι. Ίσως στην πράξη να μην αποδειχτεί τέτοιο, όπως κάθε ντέρμπι όμως, έχει ήδη, πριν καν ξεκινήσει μια ιστορία να διηγηθεί.

Σήμερα είναι η μέρα του Βασίλη Σπανούλη. Η μέρα της επιστροφής του εκεί που έπαιξε το καλύτερο ως τώρα μπάσκετ του, εκεί που έγινε γνωστός, που έφτασε να θεωρείται ένας απ' τους καλύτερους στην Ευρώπη στη θέση του.. Ο Σπανούλης, παιδί μεν χαμηλών τόνων, αλλά και μαγκάκι που δεν επηρεάζεται από έδρες, φωνές, αίσχη νομίζω θα θελήσει απόψε να αποδείξει ότι άξιζε μια καλύτερη συμπεριφορά απ' τους πράσινους. Όχι απ' τα πράσινα αφασικά της εξέδρας, απ' τους πράσινους της διοίκησης εννοώ. Δε δημιούργησε θέμα ποτέ με τη συμπεριφορά του όσο ήταν στην ομάδα, αγωνίστηκε πολλές φορές τραυματίας, πήρε μόνος του ματς ενώ οι υπόλοιποι σέρνονταν, βγήκε MVP της Ευρωλίγκα, πρώτος σκόρερ των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Δεν έγινε ποτέ σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων, δεν έδεσε μάλλον μαζί τους, αλλά αυτό δεν είναι το γαμώτο του. Το γαμώτο του ήταν ότι προπονητής και πρόεδρος δεν του έδειξαν ότι τον ήθελαν τουλάχιστον όσο ήθελαν το Διαμαντίδη. Δεν του αναγνώρισαν ότι υπήρξε εξίσου καλός στρατιώτης στην κοινή τους πράσινη πορεία.. (να μην μπω και στα χωράφια της Εθνικής, εκεί που ο V-Span δεν επικαλέστηκε ποτέ κόπωση..). Του είπαν με τον τρόπο τους ότι "σε θέλουμε, αλλά δεν θα πεθάνουμε κιόλας".. Η ανάγκη του όμως αυτή ήταν. Το θα πεθάνουμε. Αυτό που δεν έπαιρνε απ' την εξέδρα, ας το 'παιρνε ως αναγνώριση απ' τους έχοντες πόστα εξουσίας στην ομάδα... Έφυγε και πήγε στο λιμάνι. Κι απόψε, πέντε μήνες αργότερα, επιστρέφει για αυτό που προετοιμάζεται απ' την πρώτη μέρα που κατηφόρισε στον Πειραιά. Όχι την εκδίκηση, προς Θεού. Έχει εξάλλου τόσους φίλους στην ομάδα. Για την υπενθύμιση του πόσο καλός παίχτης είναι. Ξέρει, πανέξυπνος μπασκετμπολίστας ο ίδιος, ότι μάλλον η εμφάνισή του δε θα είναι αρκετή για να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Θα κάνει τα πάντα όμως για να σκεφτούν οι απέναντι πόσο καλύτεροι θα ήταν αν τον είχαν ακόμη στις τάξεις τους....

Στοιχηματικά λέω κυρίως να ασχοληθώ με το ντέρμπι του μπάσκετ. Για αρχή θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει σχεδόν άκοπα. Θα καλύψω λοιπόν τη διαφορά από 16 ως 25 πόντους. 16-20 με απόδοση 12,00 και 21-25 με απόδοση 20,00.... Πρώτος σκόρερ του ματς ο Σπανούλης.

Αν θέλετε και μια πρόταση για το ποδόσφαιρο θα παίξω στο νετ την τριάδα: Βιαγιαρεάλ-Σεβίλλη over, Λίβερπουλ διπλό, Μπενφίκα-Ολανένσε χάντικαπ 1 γκολ. Απόδοση περίπου 5,00.

ΥΓ. Στο fridge σήμερα γράφω για εκείνη τη μέρα που ο Τζέραρντ έδειξε τη διαφορετική πάστα που είναι φτιαγμένοι οι αρχηγοί (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: