Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΘΛΗΜΑ!


(Το τραπέζι πάνω στο οποίο ήθελε ο Παναθηναϊκός να βάλει το Κύπελλο Ελλάδος..)


Χαιρετώ. Περίεργο παιχνίδι το ποδόσφαιρο. Χτες δυο ομάδες έπαιξαν άσχημα κι όμως τα συναισθήματα στους δύο είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Στο τριφύλλι έχει έρθει το τέλος του κόσμου, στον ΠΑΟΚ αυτοκρίνονται υπερομάδα. Στον Παναθηναϊκό έκαναν την πρώτη τους καθαρή ευκαιρία στο 81', στον ΠΑΟΚ δεν την έκαναν ποτέ. Η ΑΕΚ που ήταν η αντίπαλος των πράσινων δεν έκανε καθαρή ευκαιρία στο ματς κι όμως κέρδισε 2-0. Ο Ολυμπιακός, αντίπαλος του ΠΑΟΚ είχε τέσσερα (!!!) δοκάρια και δυο κλασικές ευκαιρίες για γκολ κι όμως το ματς του έμεινε στο 1-1. Στο τριφύλλι τα ρίχνουν για την άσχημη εμφάνιση και το αποτέλεσμα στον προπονητή τους (αλήθεια πόσο έχει βοηθήσει η φυγή του Νιόπλια; Σαν και να βλέπω ένα αντίγραφό του είναι...), στον ΠΑΟΚ κλείνουν τα μάτια στην αδυναμία να αλλάξουν τρίτη μπαλιά, αρκούνται να διαμαρτύρονται για ανάποδα φάουλ που έδωσε ο διαιτητής (κατά τ' άλλα τέλειος, τουλάχιστον όσον αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι) και κρύβονται πίσω απ' το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ πήρε το ματς γιατί ο Λυμπερόπουλος ακόμη και στα πατημένα 35 μπορεί να προβάλει στον αγωνιστικό χώρο δείγματα ποδοσφαιριστή εξαίσιας πάστας. Ο ΠΑΟΚ πήρε το Χι γιατί ο Βιεϊρίνια είναι πολυτέλεια να αγωνίζεται στην τριτο-τέταρτη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος κι όχι στην πρωτο-δεύτερη του αγγλικού, του ισπανικού... Τι έχει το μέλλον; Για αρχή στο κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός, ακόμη και με την αυτοκαταστροφική ΑΕΚ είναι εκτός. Το 0-2 σε γεμάτο κιτρινόμαυρο γήπεδο δεν ανατρέπεται. Ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Η μεγάλη μεσοεπιθετική ποιότητα του Ολυμπιακού θα σκοράρει στην Τούμπα σίγουρα μια φορά. Μπορεί αυτός να σκοράρει δύο; Αν ναι ίσως προκριθεί. Άλλο τρόπο δεν έχει. Για το πρωτάθλημα τώρα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει διοίκηση. Αλλιώς δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι δε θα άλλαζε πάλι προπονητή. Για τους άλλους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο γαύρος πρωταθλητής ελλείψει ανταγωνιστή, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα παλέψουν για την τρίτη θέση. Ο ένας με δέκα στην άμυνα και τις εμπνεύσεις του Βιεϊρίνια, η άλλη με όμορφο ποδόσφαιρο όταν έχουν όρεξη οι μπαλαδόροι της....

Στοιχηματικά. Τρία ματσάκια έχει σήμερα το δελτίο, τα παίζω και τα τρία 4-6 γκολ. Αν και με προβληματίζει το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη Ρεάλ μεταξύ Μουρίνιο και διοίκησης.

ΥΓ1. Αυτός ο μικρός, ο Τσουκαλάς του ΠΑΟΚ μου... άρεσε. Έχει το όνομα, αν διατηρήσει και τη χάρη έχει όλα τα φόντα να συνεχίσει την καριέρα του στην Αναγέννηση Τσουκαλάδων!
ΥΓ2. Μπράβο στους Σουπεράδες του Άρη. Καλά κάνανε και διώξαν τον Κούπερ. Για την υπερομάδα τους ήταν λίγος. Κι απαίτησή τους λογική. Μα να μην μπορεί να κάνει τους κίτρινους ομάδα παγκόσμιας εμβέλειας όταν στο ρόστερ του έχει τους Πορτίγια, Βαγγέλι, Κασναφέρη... Ε, ντροπής. Τράβα στην Ισπανία να το παίξεις κόουτς. Άσχετε!!
ΥΓ3. Πολύ θα ήθελα ο Δώνης να σηκώσει το κύπελλο και με τον Ατρόμητο... Πάρα πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: