Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΓΓΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ: ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΧΤΕΣΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Δραστικά μέτρα παίρνουν οι παίχτες του στοιχήματος προκειμένουν να γυρίσει η τύχη με το μέρος τους!




Το ξύπνημα της Κυριακής είναι ξυπόλυτος ποδαρόδρομος για άμαθο πόδι. Είναι παρατεταμένο χασμουρητό και αμφιβολία νοήματος για τη ζωή. Ευτυχώς δυο ώρες μετά οι εφημερίδες και το ζέσταμα των ομάδων για τους απογευματινούς αγώνες αλλάζουν τη σκέψη σου και τη ματιά σου...

1. Μεσοβδόμαδα ο Άντρε Βίλλας Μπόας έδωσε σε αγγλικό μέσο μια μεγάλη συνέντευξη. Παραδέχτηκε ότι στη ζωή τα πράγματα του ήρθαν πολύ όμορφα, ωστόσο τόνισε ότι δούλεψε κι αυτός γι' αυτό. Είπε ότι η Τσέλσι είναι ένα τεράστιο κλαμπ που του δίνει την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε 15 χρόνια, τόνισε, ίσως να αποσυρθεί απ' την προπονητική αν έχει κατακτήσει όλα αυτά που επιθυμεί. Αυτό που έκανε αρκετή εντύπωση ήταν η σκέψη του για την Μπαρτσελόνα. "Είναι μια ομάδα που πλησιάζει το τέλος της αυτοκρατορίας της. Έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της δεκαετίας αλλά σε αυτό συνέβαλαν πολλά. Ο Μέσι, μια γενιά πολύ μεγάλων ποδοσφαιριστών που η τύχη τους έφερε στο ίδιο κλαμπ κι ένας νεωτεριστής και πανέξυπνος προπονητής όπως ο Γκουαρντιόλα. Η φυγή του Πεπ, αλλά και τα χρόνια που περνάν για πολλούς ποδοσφαιριστές, συν του ότι δεν αναπληρώνονται εξίσου καλά, θα φέρει το τέλος της. Στην ερώτηση αν τον τρομάζει η ιδέα να τη βρει απέναντί του στο Τσάμπιονς Λιγκ, απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι "θα έχω την ομάδα μου έτοιμη όποιον αντίπαλο κι αν συναντήσω"...

2. 6/8 είχα χτες στα σημεία που πρότεινα. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ για τα δύο χαμένα ματς βλέπω πως ενώ το 0-0 στο Ρέξαμ-Νιούπορτ ήρθε φυσιολογικά ("Ήμασταν κουρασμένοι, η Λούτον μεσοβδόμαδα μας πήρε όλη την ενέργεια", δήλωσε ο προπονητής της Ρέξαμ), στο Σαμπντόρια-Τσιταντέλα τα κόρνερ ήταν 18-0!!!! Αυτό μου αρκεί για να καταλάβω τι σόι ματς παίχτηκε στο Τζουζέπε Φεράρις.

3. Ο Τέβες για δύο χρόνια υπήρξε η αρχή και το τέλος της Μάντσεστερ Σίτυ. Με 45 τέρματα ήταν μακράν ο πρώτος σκόρερ της και αρχηγός της μέσα στο γήπεδο. Το αν η προσφορά του μπορεί να σβήσει μόνο με μια άρνηση να μπει στον αγωνιστικό χώρο το ξέρει  ο Μαντσίνι κι αυτοί που τον εμπιστεύονται. Ο Μαντσίνι που αφήνει ακόμη τον Μπαλοτέλι να γελοιοποιεί ένα κλαμπ απλά γιατί... τον συμπαθεί. Χτες βράδυ (σήμερα τα ξημερώματα δηλαδή), παραμονές του ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, έφυγε τρέχοντας απ' το σπίτι του. Αιτία; Με φίλους του πετούσε πυροτεχνήματα απ' το παράθυρο του μπάνιου. Ένα απ' αυτά τους ξέφυγε και άρπαξαν φωτιά οι πετσέτες. Η πυροσβεστική κλήθηκε άμεσα κι έσωσε τα χειρότερα...... Κύριε Μαντσίνι, χαϊδέψτε το αγόρι σας στο κεφάλι και πάρτε του και μια κουδουνίστρα. (εδώ από τη Daily Mail)

4.  2-2 αναδείχτηκε η Γιουβέντους με την Τζένοα εντός έδρας. Ο Μάτρι με δυο γκολ προσπάθησε για τη Γηραιά Κυρία, ωστόσο δεν αρκούσε. Τα πολλά αμυντικά κενά και κυρίως η έλλειψη προσωπικότητας για να κρατήσει ένα ματς που προηγήθηκε δύο φορές έφταιξαν στη Γιούβε. Ο Ντελ Πιέρο πέρασε στο ματς αλλαγή στο 90'. Το γήπεδο τον ζητούσε απ' το ημίχρονο. Ο Κόντε τους αγνόησε και τον πέρασε σαν λύση απελπισίας..... Χμ. Αντόνιο, έχεις φάει τα χρόνια σου σε αυτή την ομάδα. Γιατί παίζεις με τα ταμπού; (εδώ από τη La Stampa)

5. Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο πέρασε με 4-0 απ' τη Μάλαγα και βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (θα είναι σίγουρα ως το βραδινό ματς της Βιγιαρεάλ με τη Λεβάντε) μετά και το στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα. Ένα αξιοσημείωτο του αγώνα είναι ότι στο 2ο και το 3ο λεπτό έγιναν, από ένα για κάθε ομάδα, 2 καθαρά πέναλτι. Πεντακάθαρα. Που δεν δόθηκαν. Ο διαιτητής μάλλον το έχει τάμα να μη σφυρίζει τίποτα πριν το πεντάλεπτο. (εδώ από την As)
Σιγά τις ανατροπές!

6. Πέναλτι αντίθετα που πήρε η Μπαρτσελόνα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στη Σεβίλλη. Μια Μπαρτσελόνα που δείχνει μπουκωμένη εδώ και λίγο καιρό, ένας Μέσι που έχει αδικαιολόγητα νεύρα κι ένας Πέδρο εμφανώς εκτός τόπου και χρόνου! Μετά τη φάση του πέναλτι ο Κανουτέ αποβλήθηκε γιατί προσπάθησε να πάρει στο σπίτι του το κεφάλι του Φαμπρέγκας, ωστόσο αυτό καλά σφηνωμένο παρέμεινε στη θέση του. Λίγο αργότερα... στο 96' αποβλήθηκε κι άλλος ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης, ωστόσο ήταν πολύ αργά για να αλλάξει η ροή του αγώνα. Οι Σεβιγιάνοι διατήρησαν το αήττητό τους και συνεχίζουν, έξω απ' τις προβλέψεις, μια καλή πορεία.


ΥΓ. Η χτεσινή καλή στοιχηματική μέρα δεν άλλάζει την τακτική μας. Χαμηλό ποντάρισμα και περιμένουμε για τις ευκαιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: