Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ Η ΜΠΑΡΤΣΑ!

Η νικήτρια του διαγωνισμού "λευκός καταλανικός κώλος" ίσως αγωνιστεί απόψε λίγα λεπτά με την ομάδα της Μπαρτσελόνα!



Καλησπέρα. Στο αγγλικό Λιγκ Τρόφυ, διοργάνωση με ελάχιστη λάμψη και αίγλη, η αγγλική ομοσπονδία υποχρεώνει τις ομάδες που συμμετέχουν να χρησιμοποιούν πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές. Τους απαγορεύει ενδεκάδες με πιτσιρικάδες αναπληρωματικούς ή ball boys ή ότιδήποτε άλλο. Ο λόγος είναι απλός: "Σεβασμός σε μια διοργάνωση που εν τέλει δίνει ένα επίσημο τρόπαιο και ο τελικός του είναι στο θρυλικό Γουέμπλεϋ"...

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η Uefa αδυνατεί να πράξει ανάλογα προστατεύοντας το δικό της προϊόν. Ομάδες με Άγγλους κυρίως προπονητές σνομπάρουν τη φάση των ομίλων θεωρώντας (όχι άδικα ίσως) ότι και με τους αναπληρωματικούς τους θα περάσουν στις διασταυρώσεις. Όταν δε κάποια ομάδα προκριθεί πριν το τελευταίο ματς, τότε στα εναπομείναντα κατεβάζει συνήθως να αγωνιστούν τα τσικό, οι φροντιστές, κάποιοι περαστικοί απ' την προπόνηση και διάφοροι νικητές ραδιοφωνικών διαγωνισμών. Κι αυτό σε μια διοργάνωση που διακινεί ένα τεράστιο οικονομικό ποσό παγκόσμια σε κάθε αγωνιστική της. Με γεμάτα γήπεδα, με χορήγούς, με διαφημιστές, με παρελκόμενα επαγγέλματα. Κυρίως βέβαια πρόκειται για ασέβεια απέναντι στους φιλάθλους και τους θεατές.

Και κανείς δεν κάνει κάτι γι' αυτό. Και μένουμε εμείς σήμερα να βλέπουμε τα παιδιά και τα εγγόνια των βασικών ποδοσφαιριστών της Άρσεναλ. Ή τη βαρετή φετινή Μπαρτσελόνα β' να καμαρώνει που αγωνίζεται στο Καμπ Νου σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ.

Πιο συγκεκριμένα: Το Σάββατο οι Ισπανοί αγωνίζονται με τη Ρεάλ. Ο Πεπ, αφού του επιτρέπεται, δικαιολογημένα προφυλάσσει όλα του τα αστέρια, 13 τον αριθμό. Αφήνει εκτός αποστολής τους: Valdés, Alves, Puyol, Abidal, Mascherano, Keita, Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi, Alexis and Villa. (εδώ το ρεπορτάζ της επίσημης ιστοσελίδας των Ισπανών!)Πιθανή εντεκάδα σήμερα για τους blaugrana : Πίντο, Μοντόγια, Πικέ, Φοντάς, Μάξγουελ, Τζόναταν Σοριάνο, Τιάγο, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντεουλοφέου, Ραφίνια, Πέδρο.

Πείτε μου εμένα, πόσο κακή ομάδα είναι η Μπάτε Μπορίσοφ για να ρίξω άσο τη Μπαρτσελόνα στο 1,40 με πλεονέκτημα ένα γκολ που τη δίνει ο ΟΠΑΠ; Και δε λέω ότι δε θα βγει ο άσος (ίσως Πικέ και Πέδρο να φανούν αρκετοί!), αλλά ποιος ο λόγος να ρισκάρω εκεί έστω και ένα ευρώ; Ας τα ρίξω στην Κόνφερενς κι ας έρθουν ανάποδα τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον θα ξέρω πως έχασαν οι βασικοί της Γιορκ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άλλαξες γραμματοσειρά;