Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΤΡΑΚ...

(Μετανιωμένοι οπαδοί της Τσικνοπέμπτης καθαγιάζουν τ' άντερα τους με φρέσκες πρασινάδες)


   Σάββατο στο χωριό μου έχει λαϊκή αγορά. Είναι η μέρα που οι νοικοκυρές ψωνίζουν με βάση τον προγραμματισμό του συζυγικού τους στομαχιού. Είναι η μέρα που όσο και να πεις η κίνηση στο μαγαζί είναι λίγο ανεβασμένη. Αυτά παλιά. Τώρα τα χασαπόχαρτα στέκονται και με κοιτάνε σαν ''καληνύχτα'' σε γκόμενα που σ' αφήνει να τα βρεις με τον εαυτό σου. Κι ενώ έχω αρχίσει να απελπίζομαι γιατί δεν βλέπω να μένει ούτε ευρώ για δελτίο μπουκάρει μια παρέα από ρεμάλια που αποφάσισαν να γιορτάσουν την Αγία Τσικνοπέμπτη ετεροχρονισμένα στο βουνό και ήρθαν να πάρουν τα απαραίτητα για τις σπονδές.
   Η παρτίδα σώθηκε. Και με τα λίγα ευλογημένα ευρώπουλα απ' τα ρεμάλια καλούμαι να κάνω το μαγικό προκειμένου να πολλαπλασιαστούν οι άρτοι και να χορτάσει λίγο και το πιτσιρίκι που το έχω από τώρα σε δίαιτα. Κουπόνι Κυριακής μπροστά μου και θα πρέπει η διαλογή να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μηδενίσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας. Είναι και η πρώτη μου πρόταση μετά από τόσο καιρό και μ' έχει πιάσει τρέμουλο σαν δεκαεξάχρονο λίγο πριν να φιλήσει την σούπερ γκόμενα.
   Μετά από καλή διαλογή καταλήγω σε δυο σημεία. Δυο over που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τη γλώσσα στη Μέρκελ και να μην λιμοκτονήσουμε. Το πρώτο είναι στο νησί. Η Νόριτς από τις αγαπημένες μου αγγλικές ομάδες. Έχει πολύ εύκολο το γκολ και πίσω είναι σαν την μπουκαπόρτα της Μαρίκας. Η Γουίγκαν μια από τα ίδια. Ας ελπίσουμε ότι το ματς θα ανοίξει νωρίς και θα πάει πολλά με λίγα. Το άλλο ματσάκι είναι το βασκικό αργά το βράδυ. Κι εδώ θα προτιμήσω το over. Η Μπιλμπάο τρέχει ασταμάτητα και νομίζω ότι μετά τις δυο διαστημικές παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Οσασούνα μπορεί να σκοράρει στην έδρα της και θέλουμε κι εδώ η Μαρίκα από πάνω να έχει όρεξη και για έναν βραδινό περίπατο.
   Αυτά τα λίγα. Ας ευχηθούμε να σκίσουμε τη γάτα γιατί αλλιώς κλείνω σκαλοπάτι έξω από τον Άγιο Μηνά με ποτηράκι στο χέρι...

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: