Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ 200 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤΗΚΕ!!!

Στο 1,05 δίνω τον Dawa Zi ότι θα πέσει!


Θα 'λεγα "η μάνα σου αγόρι μου το ξέρει τι κάνεις;" αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα είχε νόημα. Το ξέρει και η μάνα του και η γιαγιά του και η προγιαγιά του και εφτά γιαγιάδες πίσω! Ο Κινέζος ακροβάτης είναι γόνος μιας οικογένειας που για 7 γενιές κάνει το ίδιο πράγμα: περπατάει πάνω σε σχοινιά χωρίς δίχτυ ασφαλείας!

Ο Dawa Zi, είπε να το κάνει λίγο πιο δύσκολο βέβαια το εγχείρημα. Έδεσε ένα σκοινί πάνω από μια χαράδρα, έβαλε κι ένα μαντήλι στα μάτια του για να μη βλέπει ούτε που πατάει ούτε που θα κατατρακυλήσει (ένα μειονέκτημα-ένα πλεονέκτημα) και ξεκίνησε τη βολτούλα του. 

Ε, δεν είναι όλες οι βόλτες της ζωής μας όμορφες, χαλαρές και ακίνδυνες. Το κακό γι' αυτόν φάνηκε από νωρίς όταν έχασε την ισορροπία του και παραλίγο να το παίξει άλμπατρος χωρίς τις φτερούγες. Εν τέλει κρατήθηκε και σηκώθηκε και συνέχισε προς τη δόξα. Η οποία δόξα είχε άλλο ραντεβού. Αντίθετα, στο blind date του ακροβάτη πήγε ένας συνδυασμός γκαντεμιάς και τύχης. Ο αέρας πάνω απ' τη χαράδρα (έστω και ανεπαίσθητος) έκανε τον Dawa μας να ξαναχάσει την ισορροπία του και να βουτήξει στο κενό. Για καλή του τύχη είχε φτάσει 40 μέτρα πριν τον τερματισμό (700 σύνολο), πράγμα που σημαίνει ότι είχε περάσει τα τεράστια ύψη και τα ποτάμια με τα κοφτερά βράχια που καραδοκούσαν από κάτω. Έπεσε από ύψος μόλις 200 μέτρων (!!!!), όπως μεταδίδουν οι Κινέζοι, πάνω σε κάτι δέντρα και θάμνους και χόρτα και την κοιλιά ενός Πάντα (όπως μεταδίδω εγώ)!

Ο Νταβάς σώθηκε. Όχι, να το πω καλύτερα: σηκώθηκε και με κάτι μικρογρατζουνιές βγήκε απ' το δάσος περπατώντας λες και είχε σκοντάψει στο σκαλοπάτι του σπιτιού του! Φαντάζομαι σύντομα θα το ξαναδοκιμάσει γιατί κάτι τέτοιοι τύποι είναι αρκετά ξεροκέφαλοι για να πιστέψουν ότι μπορεί και να σκοτωθούν όταν πέφτουν χωρίς σχοινί, χωρίς αλεξίπτωτο, χωρίς δίχτυ απ' τον Θεό στη γη! Εγώ, καλή τύχη του εύχομαι και αρχίζω να ψάχνω το οικογενειακό του δέντρο για να δω πόσοι απ' τους συγγενείς του έχουν πεθάνει από γηρατειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: