Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο ΠΙΟΥ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ!!!

Πίου το μαύρο πιστόλι!




Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η θάλασσα και οι ακτές και τα τόπλες κορίτσια που στεγνώνουν το σάλιο απ’ τα χείλη ως το τελευταίο κύτταρο του φάρυγγα και τα γραμμωμένα αγόρια που προκαλούν ένα εσωμηριαίο μούδιασμα που φτάνει μέχρι το ινιακό οστό του εγκεφάλου. Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο οι ορδές των εκδρομέων, οι άδειες -σαν το ψυγείο στο σπίτι μου- πόλεις, η αλητεία των ταξιτζήδων στα λιμάνια, τα ρεπορτάζ περί των διάσημων ανοργασμικών κώλων του Star.
Το καλοκαίρι είναι και τα εξώφυλλα των αθλητικών εφημερίδων. Εκεί που το ψέμα, η άγνοια, η παραπληροφόρηση, η ασχετοσύνη, ο καμπούρης φανατισμός, ο αλληθωρισμός και η πανάθλια χρήση της γλώσσας βαφτίζουν σαπάκια της λαϊκής σε σπάνιας ποιότητας μάνγκο απ’ τη Μαδαγασκάρη. Εκεί που σακάτηδες –άλλοτε αθλητές- προβάλλονται ως ατσάλινοι γίγαντες έτοιμοι να σηκώσουν στους ώμους τους την καινούρια τους ομάδα. Εκεί που ζυγούρια [νεαρά πρόβατα] που μόλις ροβόλησαν κατά την πόλη ανακηρύσσονται μετά βαΐων και κλάδων ως «οι νέες ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου»!
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έκανε και την εμφάνισή του ο Πίου. Η διαφήμιση είναι μάπα όπως όλες της σειράς, έπιασε όμως γιατί πάτησε στη στιγμή και την αλήθεια των καλοκαιρινών μεταγραφών. Πόσο μάλλον φέτος που οι ομάδες δεν έχουν λεφτά ούτε για να πληρώσουν κηπουρό να κόβει το γκαζόν στο γήπεδό τους!

Θες να διαβάσεις τη συνέχεια; Μπες στο Fridge.gr και διάβασέ τη 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η διαφήμιση είναι μια χαρά γιατί δείχνει ακριβώς αυτό που περιγράφεις στη 2η παράγραφο. Ο Πίου είναι όλα τα "μαύρα διαμάντια" της τελευταίας 20ετίας του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Aspasta είπε...

Δε θα διαφωνήσω με αυτό που λες και την ιδέα της διαφήμισης. Μάπα είναι η αισθητική της, αυτό εννοουσα.