Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ... ΟΧΙ!





Κάποιος πήρε την γκρι κηρομπογιά και γέμισε σήμερα τον κόσο μελαγχολία και βροχή και μια ανησυχία για τα πιο άσχημα που ίσως ακόμη δεν ήρθαν...

Πέναλτι στο κέντρο της εστίας. Παλιά ήταν ο Πανένκα με τη λομπίτσα του. Μας τη θύμισε για τα καλά το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό ο Πίρλο. Πολλές τέτοιες λομπίτσες (μερικές αποτυχημένες σαν προτάσεις γάμου σε κορίτσια ερωτευμένα με άλλον) έχει δοκιμάσει κι ο τρελό-Αμπρέου. Στο κέντρο σούταρε τα πέναλτι και ο Στράτος Αποστολάκης. Με άλλο τρόπο αυτός βέβαια. Κλείνοντας τα μάτια και σουτάροντας για να σκοτώσει αυτόν που είχε απέναντί του!

Απ' την άλλη, μεγάλοι τερματοφύλακες "πεναλτάκηδες" έχουν υπάρξει δεκάδες. Σίγουρα όλοι θυμόμαστε ενστικτωδώς τον Ντουκαντάν της Στεάουα στον τελικό του πρωταθλητριών απέναντι στη Μπαρτσελόνα και τις 4 αποκρούσεις του. Καταπληκτικός ήταν και ο Γκοϊκοϊτσέα της Αργεντινής στο Μουντιάλ του 1990 ή ο Ταφαρέλ όποτε χρειάστηκε για τη Βραζιλία. Αλλά και στην Κύπρο με τις 6 σερί αποκρούσεις πέναλτι που έχει ο Ντεγκρά φτιάχνει σιγά-σιγά έναν μύθο!

Ε, στο βιντεάκι παραπάνω απ' το ματς γυναικείου ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γαλλία τα κορίτσια τους άφησαν όλους πίσω και δεν γύρισαν ποτέ να τους ξανακοιτάξουν. Απαράμιλλη εκτέλεση απ' τη Γαλλίδα, απίστευτη αντίδραση απ' την Νιγηριανή! Στο Hall of Fame του αθλήματος παρακαλώ να μπουν και οι δύο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: