Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΗΜΟΒΙΤΣ!!!





Κι είν’ η διαίρεσις τελεία… Είναι η πράξη αντίστροφη ενός έξοχου πολλαπλασιασμού. Πάρε την καριέρα του, απ’ την αρχή της ως σήμερα: ξεχωριστή. Παρακολουθείς και δε βαριέσαι λεπτό. Χαίρεσαι τα βιντεάκια με τα γκολ του, χαίρεσαι τα ξεσπάσματά του, τα απρόβλεπτά του, κλείνεις τα μάτια σου στα άγριά του, στις ασχήμιες του αλλά ποτέ μα ποτέ δε χασμουριέσαι, δε γυρνάς το κεφάλι λεπτό απ’ την οθόνη. Απ’ όταν ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς μας συστήθηκε ως εικοσάχρονος πανύψηλος αρτίστας-επιθετικός στον Άγιαξ (δε νομίζω να τον θυμάστε να αγωνίζεται και τη Μάλμε;), ως σήμερα που μας χαρίζει τις στιγμές του στην Παρί Σεν Ζερμέν, δεν έχει κάνει άλλο απ’ το να συμβάλλει στα επιχειρήματα του κινήματος που μαζεύει υπογραφές για την επίσημη ένταξη του ποδοσφαίρου στις καλές τέχνες!



Την προηγούμενη εβδομάδα μου έδωσε την αφορμή να κάτσω απόψε και να του χαρίσω τις λέξεις μου, τη βραδιά μου, τους δαίμονες που σβουρίζουν στο μυαλό μου. Ένα γκολ του στο φιλικό ματς της Εθνικής Σουηδίας με την Αγγλία ήταν αρκετό για να εγείρει συζητήσεις που ‘χαν φωλιάσει στην άκρη της επικαιρότητας χρόνια τώρα. Κουβέντες που δεν είχαν παρόν κι απλά γίνονταν μπαλάκι ανάμεσα σε Βαν Μπάστεν και Μαραντόνα, σε Πελέ και Ροναλντίνιο. Σκόραρε ο Ζλάταν ένα απ’ τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών; Μπορεί να σταθεί αντάξια πλάι στα μεγάλα έργα τέχνης των γηπέδων; Λέω ναι και μη μου ξεκινάτε τις χαζές αντιρρήσεις, θα αδιαφορήσω.  Κι αν το ματς ήταν της «πλάκας» ήταν φιλικό όπως είπα πιο πάνω, δεν ήταν σοβαρό για να «τρέμουν τα πόδια» και να «καίει η μπάλα», το γκολ δεν παύει να αφήνει άλαλα τα χείλη των πολυλογάδων και λευκές τις κόλλες των πολύξερων. Η έμπνευση, η ταχύτητα της σκέψης και η τέλεια πραγμάτωσή της αντισταθμίζουν τις ελάχιστες θερμίδες ενός χαλαρού μεσοβδόμαδου διεθνούς γεύματος! Δεν ήταν ανάγκη εξάλλου για όλα τα “capo lavoro” της ανθρωπότητας να σφαγιαστούν οι ψυχές στην Ισπανία ή να κοπούν τα αφτιά των Βαν Γκογκ. Πολλά, ίσως τα περισσότερα, έγιναν κατά παραγγελία, επί πληρωμή, απογεύματα που απλά έβρεχε, με σκοπό να γευτεί ο καλλιτέχνης τους χυμούς κάποιας μοντέλας που για ώρες, υπομονετικά πόζαρε μπροστά του. 


Ήρθε η στιγμή για το κείμενο στο Fridge.gr που λέγαμε για το γκολ του Ιμπραήμοβιτς. Ο Ζλάταν με το ψαλιδάκι του σίγουρα μπήκε στη λίστα αυτών που έχουν σημειώσει ορισμένα απ' τα ομορφότερα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αν θες να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο μπες

Δεν υπάρχουν σχόλια: