Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

BYE BYE DARLING!




(Όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!! Μηηηη γλυκέ μου Κάτε! Μηηηηηηηηηη!!!!)


Τίτλοι τέλους λοιπόν. Έφυγε ο Τεν Κάτε, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έδωσε στον Παναθηναϊκό κάτι απ' το άρωμα τίτλων που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ως πολυνίκης προπονητής, που έβγαλε πληθώρα νέων ποδοσφαιριστών αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη και στο σύλλογο και στη χώρα. Στο καλό κύριε Τεν Κάτε και με τις ευχές μου να αναλάβετε βοηθός προπονητή του Γκραντ και στην Πόρτσμουθ, γιατί μόνο γι' αυτό κάνετε!
Στη θέση του Κρεολού αναλαμβάνουν ο Νιόπλιας με βοηθό το Βαζέχα. Κίνηση με προοπτική, με μέλλον η πρώτη, κίνηση διπλωματική η δεύτερη. Ο Νιόπλιας είναι ο μόνος Έλληνας προπονητής που έχει βαθιά γνώση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο μόνος που έχει τις προοπτικές να απογειώσει τους Έλληνες της ομάδας και να φέρει ξένους κοντομάνικα (το αντίθετο απ' τα παλτά). Ο Βαζέχα είναι αυτός που θα του δώσει την πίστωση χρόνου που θα χρειαστεί. Είναι ο κυματοθραύστης στα άσχημα αποτελέσματα που στην αρχή σχεδόν σίγουρα θα έρθουν. Κι οι δυο τους είναι χαρτιά που δεν έχουν καεί. Στο χέρι τους είναι να παραμείνουν έτσι. Η διοίκηση με την επιλογή και της απομάκρυνσης και της πρόσληψης έδειξε επαγγελματική σοβαρότητα. Δεν έδιωξε τον Τεν Κάτε μετά από αποτυχημένο αποτέλεσμα για να μη φανεί ότι λειτουργεί παρορμητικά. Δεν φοβήθηκε να πάρει το ρίσκο ενός νέου προπονητή κρίνοντας μόνο απ' τη δουλειά του στις μικρές εθνικές ομάδες. Δε βολεύτηκε σε κάποια δοκιμασμένη (ξινή) λύση. Έβαλε δίπλα του μία απ' τις δυο πιο αγαπητές φιγούρες για τον πράσινο λαό (ο Σαραβάκος η άλλη). Μένει να στηρίξει έμπρακτα τις επιλογές της και σε βάθος χρόνου. Και νομίζω ότι θα το πράξει.

Στα του στοιχήματος τώρα: Τετράδα άσπαστη εκτός Τσάμπιονς Λίγκ: Γουέστ Μπρομ άσος. Έκανε γκέλα εκτός έδρας την Κυριακή δεχόμενη γκολ στο 100'. Σήμερα επιστρέφει στις επιτυχίες, δεν έχασε ξαφνικά τη φόρμα της. Λέστερ άσος. Απ' τις πιο σταθερές και σοβαρές ομάδες της κατηγορίας. Η Μπρίστολ θα μοιάζει ώριμο σταφύλι στις ορέξεις των αλεπούδων. Σουόνσι άσος. Ο Πάολο Σόουζα, προπονητής των Σουόνσιων θα είναι πολύ χαρούμενος απ' τις εξελίξεις στο τριφύλλι για να αφήσει αυτή τη νίκη να του ξεφύγει. Μπόκα Τζούνιορς διπλό. Η Ουρακάν απλά περιμένει το τέλος του πρωταθλήματος. Εξάλλου μπρος στο αφεντικό της πόλης δεν μπορεί παρά να καθίσει προσοχή!

Εξάδα με ζητούμενα 4,5,6: Βόλφσμπουργκ άσος (έπεσε στο 2,00 η απόδοση αλλά η αδιάφορη Μάντσεστερ πάντα αποτελεί αποκούμπι αυτών που καίγονται). Μπάγερν διπλό (δε θέλω τη Γιουβέντους στην επόμενη φάση). Μακάμπι Χάιφα άσος (η Μπορντό έχει περάσει, οι Σιωνιστές δεν είναι τόσο κακοί όσο η πολιτική τους ηγεσία, μπορούν να χαρούν μια νίκη). Ρεάλ διπλό ( η Μαδριλένοι φέτος είναι σαν τον Πιερικό : με Γκουγκουλιά κερδίζει, χωρίς αυτόν δεν έχει τύχη! Κι απόψε ο Γκουγκουλιάς -βλέπε Ρόνι- παίζει και κάνει πάρτι). Μπεσίκτας άσος (οι Τούρκοι απ' την εποχή του Τσάρου και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δε γούσταραν τους Ρώσους. Απόψε θα τους δώσουν να το καταλάβουν). Τέλος, εκτός Τσάμπιονς Λιγκ αλλά εντός Τσάμπιονς Αγγλίας, Σέφιλντ-Νότιγχαμ Χι.

Ημίχρονα-Τελικά σε σύστημα 2,5 αλλά και μόνα τους
: Ίπσουιτς-Πίτερμπορο 1χ, Ντόνκαστερ-Σέφιλντ Γουένσντεϋ 2χ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νότιγχαμ 2χ, Μίντλεσμπρο-Μπλάκπουλ 1χ, Ρέντινγκ-Κρίσταλ Πάλας 2χ.

Σκορ: Ρεάλ και Μίλαν 2-5, 2-4 , Σέφιλντ-Νότιγχαμ 2-2, 3-3. Μόνα τους ή σε συνδυασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: