Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ..

Κανέναν δε θα σταματήσουν τα κάγκελα που γεμίζει τη Θεσσαλονίκη η αστυνομία!


Ενώ η Θεσσαλονίκη αδειάζει τους δρόμους της από πολίτες γεμίζοντάς την με αστυνομικούς, ενώ οι γροθιές σφίγγουν και οι φωνές λυγίζουν τα γόνατα για να εκτοξευτούν πιο ψηλά, πιο δυνατά, ενώ ο πρωθυπουργός έρχεται με σκυμμένο κεφάλι κι έχοντας γνώση της αντίστροφης πολιτικής του μέτρησης, η ζωή συνεχίζεται. Με όμορφα κορίτσια που ξεσταυρώνουν κινηματογραφικά τα πόδια, με επιστήμονες που φέρνουν το καινούριο ένα βήμα πιο κοντά, με τραγωδίες που υπενθυμίζουν το εφήμερό μας...


1. Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί. Η ομάδα χόκεϋ επί πάγου Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ ξεκληρίστηκε σε αεροπορικό ατύχημα. Το αεροπλάνο έπεσε λίγο μετά την απογείωσή του από κοντινό στο Γιάροσλαβ αεροδρόμιο. Νεκροί είναι οι 43 απ' τους 45 επιβαίνοντες. Ζωντανός ένας αθλητής και ένα μέλος του πληρώματος. Η ομάδα διέθετε αθλητές από 10 διαφορετικές χώρες. Το δάκρυ και η θλίψη παγκόσμια. (εδώ από τη Daily Mail)
2.  Βρέθηκε ο μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος του γνωστού κόσμου. Τρισεκατομμύρια καράτια και μια διάμετρος περίπου πέντε φορές αυτής της γης! Είναι η Λούσι, ένας πλανήτης που ανακάλυψαν πρόσφατα οι αστρονόμοι και απέχει απ' τη Γη μας μόλις 4000 έτη φωτός. Οι χρηματολάγνοι αυτού του κόσμου ήδη ετοιμάζουν τσάπες και φορτηγά προς άγραν του εμπορεύματος. Αν ωστόσο δυσκολευτούν στη μεταφορά μπορούν να περιμένουν 4-5 δισεκατομμύρια χρονάκια και να πεταχτούν ως τον δικό μας ήλιο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν κι αυτός θα σβήσει θα παραμείνει στην αιωνιότητα ένας... διαμαντένιος πλανήτης! (εδώ από τη Repubblica)
3. Ο Μουρίνιο δίνει συνέντευξη στη Marca και μιλάει για τη Ρεάλ αλλά και για προτάσεις που του έγιναν για να φύγει. Την άνοιξη ήταν η Μάντσεστερ Σίτυ που του πρόσφερε 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τώρα η Άνζι Μαχατσκάλα που του έδινε 25 εκατομμύρια το χρόνο (θεότρελε Κερίμοφ). Τις αρνήθηκε γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά "θέλει να γράψει ιστορία με τη Ρεάλ"... Μακάρι, αν και σε λάθος συγκυρία διάλεξε τη... συγγραφή. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι διατεθιμένη να του δώσει το μελάνι που χρειάζεται... Μιλάει επίσης για τους ποδοσφαιριστές του, σταματάει τους ψίθυρους για κακή σχέση Πέπε-Καρβάλιο,  και τους εκθειάζει έναν-έναν. Κι έτσι αναρωτιούνται οι Καπέλο αυτού του κόσμου γιατί εκείνον τον λατρεύουν όλοι -σταρ και μη- ενώ τον Ιταλό τον κράζει και η τελευταία πέτρα που συνεργάστηκε μαζί του (βλέπε Τέρυ και δήλωση: "Φοβόμαστε τον Καπέλο"...) (εδώ από τη Marca)
4. Τα δάση στο νησί της Σουμάτρας λιγοστεύουν με το χρόνο. Η αποψίλωσή τους γίνεται καθώς αυξάνονται οι καλλιέργεις καφέ και η παραγωγή φοινικέλαιου. Ωστόσο παραμένει μια έκταση ανεξερεύνητων δασών περίπου όση το Μαυροβούνιο. Εκεί μέσα πιστεύουν οι επιστήμονες ότι ίσως υπάρχει ακόμη ένα είδος πίθηκου (ή καλύτερα ανθρωποπίθηκου) που αποτελεί το χαμένο κρίκο της εξελικτικής μας αλυσίδας. Με ύψος 1-1,5 μέτρος, περπατάει όρθιο, έχει απίστευτη μυϊκή δύναμη και δεν επιτίθεται αν δεν του επιτεθούν. Οι μαρτυρίες ντόπιων αλλά και οι θρύλοι της περιοχής μιλούν συχνά γι' αυτό. Η ανακάλυψή του ίσως μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς φτάσαμε εδώ με μεγαλύτερη ασφάλεια απ' τις εικασίες που κάνουμε ως τώρα. Απ' την άλλη, δε θα ήθελα να σκέφτομαι τη συμπεριφορά μας στα εργαστήρια απέναντι σε κάποιο πλάσμα του είδους του. Ίσως και να 'ναι καλύτερα να μην ξέρω κάτι για 'μένα παρά να ανακαλύψει ένα ακόμη είδος του πλανήτη ποιο είναι το μεγαλύτερο θηρίο που ζει σε αυτόν. (εδώ από τη Guardian)
5. Ο Ηρακλής προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα για το ματς της Κέρκυρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ΕΠΟ μιλάει για υποβιβασμό του γηραιού στη Δ' Εθνική και ουσιαστική διάλυσή του. Όταν το έκανε ο ΟΦΗ όλοι έκαναν την πάπια και τίποτα δεν έγινε. Στην παρωδία που εξελίσσεται το φετινό πρωτάθλημα η μόνη λύση είναι ξήλωμα της ΕΠΟ, αναβολή του πρωταθλήματος επ' αόριστον και αποφάσεις απ' την Uefa αφού τα δικά μας όργανα είναι ανίκανα και να πάρουν και να εκτελέσουν τις δικές τους χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μεροληπτικές κρίσεις.
6. Η εθνική μας στο μπάσκετ αντιμετωπίζει τη Σλοβενία σε ένα ματς που μπορεί να μη σημαίνει τίποτα και μπορεί να σημαίνει τα πάντα. Με νίκη επί των Σλοβένων περνάμε ήδη στην επόμενη φάση. Με ήττα και ξέροντας ότι ακολουθούν οι Ρώσοι, ρίχνουμε το βάρος μας στο τελευταίο ματς με του Γεωργιανούς. Εύκολο θεωρητικά αλλά όχι γελοίο. Και μια νίλα εκεί δε θα έχει γυρισμό. Αν η άμυνά μας λειτουργήσει ως συνήθως κι όχι όπως με τα Σκόπια μπορούμε να τελειώνουμε την υπόθεση από απόψε και να περιμένουμε απλά το θηρίο που θα διασταυρωθούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: