Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΛΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΟΥ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ.

Όταν ο Τσάκας φωτογράφιζε το παιδικό δωμάτιο του Πρίγκηπα.



Στη Λιβύη αγνοούν το "ανήκειν" τους στο σύνολο "άνθρωπος". Βασανίζουν, διαπομπεύουν, σκοτώνουν και φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν το θάνατο του πρώην δικτάτορά τους Μουαμάρ Καντάφι. Γίνονται δηλαδή ίδιοι με αυτόν. Κάνουν ακριβώς αυτά που του προσάπτουν. Και δεν το σκέφτονται και δεν ντρέπονται και συνεχίζουν. Μαζί με τη ζωή και τα χειρότερα που έρχονται. Μαζί με την Ευρώπη και την Αμερική που απλά μιλάνε για μια "νέα μέρα για το αφρικανικό κράτος".. Υποκριτές όλοι μας. Ώσπου οι κρεμάλες να στηθούν και για εμάς. Χωρίς δίκη εννοείται..... (εδώ από τη Daily Mail)


1.  Σαν χτες πριν 35 χρόνια ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ήταν 20 Οκτώβρη του 1976 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Αργεντινής με την Αρχεντίνος Τζούνιορς απέναντι στην Ταγέρες της Κόρντομπα. Εκείνη ήταν η μέρα που άλλαξε την παγκόσμια ιστορία. Του ποδοσφαίρου.
2.  Με καταπληκτικό επιθετικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Μάλαγα με 98-77 στην πρεμιέρα του στο ΟΑΚΑ για τη φετινή Ευρωλίγκα. Κυρίαρχο θέμα και βέβαια ήταν η επιστροφή του Γιασκεβίτσιους ο οποίος με το γνωστό πάθος και δέκα πόντους  έδειξε ότι δεν πέρασε ούτε μέρα απ' την τελευταία εμφάνισή του εκεί.
3.  Ο Φερνάντο Τόρρες σκόραρε δις με τη Γκενκ. Έσπασε μια κατάρα δυο χρόνων στο Τσάμπιονς Λιγκ που τον ήθελε να μην μπορεί να ματώσει δίχτυα. Απ' την άλλη έβαλε λίγο στην άκρη τις κουβέντες για παραχώρησή του το καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε ότι ήταν προσωπική επιλογή του Αμπράμοβιτς και ουσιαστικά προσωπικό στοίχημα ενός εκατομμυριούχου. Και κάτι τέτοια στοιχήματα οι ζάμπλουτοι δεν τους αρέσει να τα χάνουν! (εδώ από το goal.com)
4.  Η ΑΕΚ το πάλεψε το ματς με τη Λοκομοτίβ για 45 λεπτά. Μετά προδόθηκε κυρίως απ' τις δυνάμεις της. Σε δεύτερο λόγο απ' την αμυντική της λειτουργία. Και τα δύο είναι καθαρά ευθύνη του Χιμένεθ. Και τα δύο έρχονται μέσα απ' τη δουλειά της προετοιμασίας και την καθημερινή προπόνηση. Κανένα απ' αυτά δε της τα έδωσε ο Ισπανός. Ο Κωστένογλου σαν πρώτη εικόνα μου δίνει την εντύπωση ότι απλά προσπαθεί να τη μάθει να ζητάει πράγματα στο γήπεδο. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να την κάνει να μάθει να επιβάλει και κανόνες στους αγώνες της...... Ο ΠΑΟΚ απ' την άλλη κέρδισε, ωστόσο όπως είπε κι ο προπονητής του, δεν ξέρει να σκοτώνει τον αντίπαλο. Είχε τους Ιρλανδούς στο ματς ως το τέλος γιατί δεν έχει την ικανότητα τις ευκαιρίες που δημιουργεί (να η προπονητική δουλειά εδώ) να τις κάνει γκολ (να η έλλειψη επιθετικών κλάσης εδώ). Οι τραυματισμοί του Λίνο και του Κλάους αφήνουν λειψό ένα ούτως ή άλλως ασθενές ρόστερ.
5.  Η Uefa αποφάσισε χτες την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στο Euro 2012. Απαγόρευση χρήσης, πώλησης, διαφήμισης.... Να πω την αμαρτία μου; Δε γουστάρω τέτοιο αποστειρωμένο ποδόσφαιρο.(εδώ από το site της Uefa)
6. Στην Τσέλσι έχουν αρχίσει κι ανησυχούν για την ποδοσφαιρική διάρκεια του Πετρ Τσεχ. Το τιμ προπονητών της ομάδας αγχώνεται ιδιαίτερα για τις αντοχές του πολυτραυματισμένου Τσέχου τερματοφύλακα. Ο ίδιος φοράει μάσκα προστατευτική στο πρόσωπο μια πενταετία τώρα, ενώ έχει χρόνια προβλήματα στα γόνατα, στην πλάτη, στον ώμο. Το μέλλον του 29χρονου δεν είναι βέβαια υγιές για αυτό και ο νεαρός Τιμπό Κορτουά στάλθηκε στην Ατλέτικο να ψηθεί για δυο χρόνια και να επιστρέψει ως βασικος.... Ποιος τα είπε όλα αυτά; Ο 19χρονος Γάλλος σε συνέντευξή του σε ισπανικό ραδιόφωνο. Επίσημα η Τσέλσι το διέψευσε αλλά πείτε μου εμένα ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του μικρού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: