Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, Η ΜΙΚΡΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ Η ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΜΠΕΚΑΜ!

-Ναι ρε μαλλάκα σου λέω, σου έχω κρατήσει parking. Πάρε μπύρες κι έλα για το ματς!


Οι Κυριακές που στην πόλη έχει ντέρμπι είναι Κυριακές σε αναμονή. Όλα κινούνται αργά και αφηρημένα. Με το μάτι διαρκώς στο ρολόι και τη σκέψη στην έναρξη του ματς. Το ΠΑΟΚ-ΠΑΟ δε θα κρίνει το πρωτάθλημα, θα ηχήσει όμως καμπανάκια για την πρώτη τριάδα. Θα δείξει δυναμικές και δυνατότητες. Και θα βάλει στο φάκελο ένα "εγώ είμαι ο καλύτερος" και θα το ταχυδρομήσει στον Πειραιά.


1.  Βλέποντας τη Μπαρτσελόνα Β' χτες ήταν σαν να έβλεπα τα προβλήματα της φετινής μεγάλης Μπαρτσελόνας σε μεγεθυντικό φακό. Οι αυτοματισμοί δεν της βγαίναν, ποδοσφαιριστές όπως ο Κίκο που θέλουν να περάσουν όλο τον κόσμο, θολωμένο μυαλό χωρίς φρέσκες ιδέες απ' τους χαφ και ένα κακό μπλαζέ ύφος του στυλ "γιατί με κοντράρουν αυτοί, αφού εγώ είμαι καλύτερος"... Το βράδυ η μεγάλη Μπαρτσελόνα έβαλε μετά από καιρό μια πεντάρα, στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος όμως (ελέω Λάουντρουπ και Φερέρ). Ο Τσάβι δείχνει μετά από χρόνια μπλοκαρισμένος, χωρίς τις μαγικές πάσες και τις αμέτρητες ανάσες. Ο Μέσι είναι πιο πολύ ο μάγος της Αργεντινής και λιγότερο ο μάγος της Καταλωνίας. Ντριπλάρει πολύ και χωρίς λόγο. Χτες του βγήκε κι έβαλε τρία γκολ, στα προηγούμενα δεν του βγήκε και νευρίασε και τσακωνόταν με όλο τον κόσμο. Ο Βίγια είναι ντεφορμέ μέχρι Βύντρα, ο Πέδρο έχασε από πάνω του τη χρυσόσκονη του Πεπ και δείχνει αυτό που πραγματικά είναι: ένας μέτριος χαφ-εξτρέμ για μια μικρομεσαία ομάδα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λέω ότι η Μπαρτσελόνα καταστράφηκε και τελείωσε και πάει. Όχι, τέτοιες αηδίες μακριά από 'μένα. Απλά λέω ότι είναι η πρώτη φορά επί Γκουαρντιόλα που κάτι φαίνεται να μη δουλεύει σωστά. Και ετούτο είναι ένας τριγμός που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
2.  Τρία ματς έγιναν χτες για το ελληνικό πρωτάθλημα και όλα ήταν διάφανα σαν κρύο νερό για την ποιότητα των ομάδων που έλαβαν μέρος σε αυτά... Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος συνέχισε το αήττητο σερί του και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας νικώντας τον Πανιώνιο και μάλιστα με ανατροπή του σκορ. Όταν έχεις τον Δώνη προπονητή απλά μια λέξη χρειάζεται για να σου κάνει καλή ομάδα: υπομονή. Αν έχεις από δαύτην και τον κρατήσεις στα άσχημα της αρχής μετά θα έρθουν τα όμορφα. Με ποδόσφαιρο που ο καθένας χαίρεται.... Στο Αγρίνιο μίλησε ξανά η έδρα. Ο Παναιτωλικός θα σωθεί εύκολα εξαιτίας του καλού ποδοσφαίρου που παίζει εντός. Αν διώξει την αφέλεια του νεοφώτιστου εκτός, θα κοιτάξει και παραπάνω..... Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε μπλόκαρε και έμεινε στην ισοπαλία απ' τον ΟΦΗ του Αναστόπουλου. Τονίζω τους προπονητές γιατί και οι δύο ομάδες χωλαίνουν και πετάν εξαιτίας αυτών. Μια ανταλλαγή των πάγκων αυτή τη στιγμή θα αδικούσε τους Κρητικούς κατάφωρα!
3.  Είναι κάτι πράγματα, κάτι ομάδες που με κάνουν να απορώ, να τρελαίνομαι, να χάνω τα μυαλά μου. Στο Τβέντε-Αϊντχόβεν είχαμε γκολ στο 10' για τους γηπεδούχους και στο 11' για τους φιλοξενούμενους. Στο Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Έξετερ είχαμε γκολ στο 85' για τους γηπεδούχους και στο 86' για τους φιλοξενούμενους. Τι επαγγελματισμός είναι αυτός που κοιμάσαι μετά τη σέντρα και τρως γκολ αμέσως; Πόσο διαρκούν τα πανηγύρια σου ρε δύσμοιρε μικρέ ποδοσφαιριστάκο; Ποια η επιβολή σου στους ποδοσφαιριστές και τη συγκέντρωσή τους ρε άθλιε προπονητάκο; Γκολ με τη σέντρα; Ούτε στα 5Χ5! Και το φαινόμενο είναι συχνό. Θα μου πείτε έτσι ξεχωρίζουν τα βρακιά απ' τα παντελόνια. Και θα 'χετε δίκιο.
4.  Τι διάολο έχουν πάθει φέτος οι μεγάλοι στην Αγγλία; 8 η Άρσεναλ απ' τη Μάντσεστερ, 6 η Γιουνάιτεντ απ' τη Σίτυ και χτες 5 η Τσέλσι απ' την Άρσεναλ. Μάλλον Σίτυ και Λίβερπουλ ας αρχίσουν να φοβούνται.... Τι δείχνει αυτό; Μικρής ποιότητας αμυντικούς; Κακές ομαδικές αμυντικές λειτουργίες; Αδυναμία συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών να ανταπεξέλθουν στα πολύ δύσκολα; Δεν ξέρω, μάλλον όλα μαζί, πάντως τέτοια σκορ μεταξύ των μεγάλων σε ένα μόνο πρωτάθλημα δεν τα ξαναθυμάμαι. (εδώ το Τσέλσι-Άρσεναλ απ' τη Daily Mail)
5.  Η Βικτόρια Μπέκαμ ανέβασε το twitter τη στενή επαφή της με εξωγήινους: "Ένα UFO πέταξε πάνω απ' το σπίτι μας χτες το βράδυ...", έγραψε! Μάλλον ο Ντέιβιντ εκτελούσε πάλι πέναλτι στον κήπο τους! (εδώ από τη Daily Mail)

Δεν υπάρχουν σχόλια: