Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΠ' ΤΟΝ ΚΑΣΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ!

Αποκλειστική συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας που εξασφάλισε για εσάς το aspasta...



Δευτέρα σήμερα και η επιστροφή στους ρυθμούς της εβδομάδας φαίνεται στα πρόσωπα και στα σώματά μας. Σαν μικρές ρυτίδες, σαν βήχας μια γυμνής βόλτας, σαν ένα τρέξιμο που καταλαγιάζει στις πλάτες μας.


1.  Ο Παναθηναϊκός με εξαιρετικό ποδόσφαιρο για τα δεδομένα του -αλλά και τα πρόσφατα ελληνικά- πέρασε αέρας από την Τούμπα νικώντας με 3-1 τον ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής Κουκουλάκης, οφθαλμίατρος ο ίδιος, με το πέναλτι που έδωσε βοήθησε τους goal-goal και τους over 3,5 του στοιχήματος και επιβεβαίωσε πως δίνονται τα ιατρικά δικαιολογητικά στην Ελλάδα: τα βγάζουμε και τα υπογράφουμε μόνοι μας ή με το γιατρό φίλο κολλητό μας!
2.  Ο παλιός άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής, στη Μόλντε της πατρίδας του Νορβηγίας, κατορθώνει να στεφθεί πρωταθλητής. Μάλιστα είναι και η πρώτη φορά για το σύλλογο στα 100 χρόνια ζωής του! Μεγάλη επιτυχία για κάποιον που για πολλά χρόνια χαρακτηριζόταν ως καλύτερος 12ος ποδοσφαιριστής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ίσως στο βάθος ο πάγκος της Μάντσεστερ να περιμένει. Κι αυτή τη φορά όχι για να περάσει ως χρησή αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. (εδώ από τη Daily Mail)
3.  Μετά το νευρολογικό πρόβλημα του Γκατούζο και ίσως το τέλος της καριέρας του, ο Αντόνιο Κασάνο είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Μίλαν που μέσα σε μικρό διάστημα παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα. Μετά το ματς με τη Ρόμα ο τρελο-Αντόνιο είχε δυσκολίες στην ομιλία και την όραση. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και του έγιναν εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε δυο μέρες. Ας ελπίσουμε να είναι καθαρές και όχι κάτι σοβαρό όπως καθησυχάζουν (χωρίς λογική βάση είναι η αλήθεια) οι γιατροί της Μίλαν. (εδώ από τη Repubblica)
4.  Σήμερα συμβολικά γεννήθηκε ο άνθρωπος νούμερο 7 δισεκατομμύρια! 13 χρόνια απ' το 1998 όταν θεωρήσαμε ότι ένα Κινεζάκι ήταν ο άνθρωπος νούμερο 6 δισεκατομμύρια. Αν σκεφτούμε ότι απ' το πρώτο στο δεύτερο δισεκατομμύριο η ανθρωπότητα διένυσε 127 χρόνια, μας τρομάζει ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού των τελευταίων δεκαετιών. Τα προβλήματα φτώχιας και πείνας διαρκώς μεγαλώνουν συμβαδίζοντας με το οξύμωρο της τεράστιας παραγωγής αγαθών. Όπως διαβάζω στους Times "φαγητό και αγαθά πρώτης ανάγκης υπάρχουν στη γη για όλο τον κόσμο. Στα 14 χρόνια που θα μεσολαβήσουν ως το επόμενο δισεκατομμύριο, χρέος μας είναι να βρούμε έναν τρόπο να είναι προσβάσιμα σε όλους. Σε αντίθετη περίπτωση τότε, εν μέσω παγκόσμιου χάους,  ίσως να μιλάμε για τις απέλπιδες προσπάθειες επιβίωσης της ανθρωπότητας!" (εδώ ένα βίντεο με αριθμούς από τους times)
5.  Η Κιμ Καρντάσιαν χωρίζει τον Κρις Χάμφρις. Χμ.. Το κοντο-πλατύ-κωλο κορίτσι είναι πάλι ελεύθερο λοιπόν! (εδώ από τη Mirror με πολλές φωτογραφίες του πρώην... ταιριαστού ζευγαριού)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

5)Polu kratise o gamos! Tsampa ta exoda!

Aspasta είπε...

Επίσης οι φωτογραφίες 8 και 12 είναι πολύ αστείες! Σαν και να τα 'χε φτιάξει ο Γίγαντας με το νάνο...