Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΑΠ' ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΕΣΟΥΣ ΝΤΑΤΟΛΟ!





Καλημέρα. Δεν έχει σημασία η πίστη, η θρησκεία σου, η ψυχολογική σου δύναμη. Πάντα ένας θάνατος θα σκουραίνει τον ορίζοντα στο βάθος και θα φέρνει το φόβο αεράκι στο πρόσωπό σου. Κι ας το ξέρεις ότι δεν είναι το τέλος... Ότι το έργο συνεχίζεται..

  • Πέθανε στα 77 του ο Θόδωρος Αγγελόπουλος χτες. Υπέκυψε στα τραύματά του μετά από τροχαίο που είχε νωρίτερα το απόγευμα όταν προσπαθώντας να διασχίσει πεζός το δρόμο τον παρέσυρε μοτοσκικλέτα. Κάθε θάνατος στο δρόμο είνα τζάμπα θάνατος. Κι ανάξιος. Κρίμα.... Δεν είχα δει πολλές ταινίες του, δε με έδενε η τέχνη μαζί του. Τον θαύμαζα και τον εκτιμούσα σαν κάτι που ξεφεύγει απ' τα όρια αντίληψής μου... Με έδενε μαζί του ένας κοινός μας φίλος. Ο μελισσοκόμος που του ενέπνευσε και την ομώνυμη ταινία. Ο Μπαρμπα-Σπύρος του ωτοστόπ και του γυμνισμού. Ο μελισσοκόμος που όταν βρέθηκε στα δύσκολα και είχε τον είχε ανάγκη για την εγχείρησή του, ο Θόδωρος, έκανε ό,τι ήταν αναγκαίο... Καλό πέρασμα..
  • Έβλεπα σχεδόν παράλληλα τρία ματς χτες. Κανένα δε με έκανε να βαρεθώ. Στα δύο το θέαμα αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα. Στο τρίτο η έλλειψη καλών επιθετικών της πρωταγωνίστριας ομάδας, της στέρησε τη νίκη βγάζοντας ένα πλασματικό 1-0 υπέρ των αντιπάλων. Τα δυο πρώτα ήταν αυτό της Άντερλεχτ με τη Γάνδη (3-1) και της Γιουβέντους με τη Ρόμα (3-0). Η Άντερλεχτ με τον Γιοβάνοβιτς σε μεγάλα κέφια, αντέδρασε γρήγορα στο γκολ που δέχτηκε νωρίς και έβαλε 3 στην ομάδα του Σόλιντ, που παρ' ότι δεύτερη στο πρωτάθλημα αποδείχτηκε κακός κομπάρσος.. Στο Τορίνο η Γιουβέντους έδωσε μια υψηλή ποδοσφαιρική παράσταση που ο Λούις Ενρίκε θα πρέπει να μελετήσει καλά για να περάσει πράγματα απ' αυτά που είδε και στη δική του ομάδα. Το δε γκολ του Ντελ Πιέρο στο 2-0 ήταν όπως είπε κι ο Ιταλός σπίκερ "ένα δικό του γκολ". Σουτ απ' το ύψος της περιοχής ψηλοκρεμαστό, στο απέναντι γάμα! Ζωγραφιά!.... Το τρίτο ματς ήταν της Γουινέας με το Μάλι. Το Μάλι του Κεϊτά κέρδισε αλλά η ομάδα ήταν η Γουινέα. Απίστευτη τεχνική κατάρτιση, τρομερή ευκολία στο να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, φανταστικό passing game. Το ξαναείπα όμως: αφελείς και χωρίς πολλές ικανότητες στράικερ της στέρησαν τουλάχιστον το γκολ!
  • Λίγο καθυστερημένο αυτό αλλά πρέπει να το σχολιάσω. Νέος τεχνικός της Λάρισας είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Με βοηθό του τον Νίκο Νταμπίζα! Ερώτηση στον Πηλαδάκη: "Χάζεψες μπιτ άνθρωπέ μου; Πήρες τον άνθρωπο που έχει απολυθεί ως αποτυχημένος από όπου έχει δουλέψει; Είναι δυνατόν; Κι άλλο χρόνο θες την ομάδα σου στη Φούτμπολ Λιγκ; Έλα μουνί στον τόπο σου...".... Μα το Θεό δεν καταλαβαίνω.
  • Διάβαζα την As χτες κάποια στιγμή κι έπεσα πάνω στην είδηση : "Ο Χέσους Ντάτολο συμφώνησε με την Ιντερνασιονάλ! Το συμβόλαιο θα είναι τριετές και οι απολαβές του θα φτάσουν τα 3,8 εκατομμύρια δολλάρια"!!!! Τον θυμάστε τον Χέσους, έτσι; Αυτή την εξτρεμάρα που είχε έρθει στον Ολυμπιακό απ' τη Νάπολι και έμοιαζε με ζελεδάκι δαμάσκηνο. Αργεντίνος με τεχνική κατάρτηση β' κατηγορίας, αδύναμος, χωρίς αντοχές, χωρίς όρεξη για προπόνηση, χωρίς ιδιαίτερη ευφυία. Μετά το γαύρο επίσης δεν έπαιξε μπάλα. Στην Εσπανιόλ κοντά δυο χρόνια έκανε 19 εμφανίσεις με δυο γκολ και σχεδόν όλες ως αλλαγή.. Τον ξεφορτώθηκαν και ησύχασαν. Στην Ιντερνασιονάλ, θα μου λύσει κανείς την απορία, τι του βρήκαν; Μάλλον σε όλη του τη ζωή θα εξαργυρώνει την πάλαι ποτέ καλή του τριετία στην Μπόκα Τζούνιορς ο Χέσους. Μπράβο του, μαγκιά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: