Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΤΟ ASPASTA ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ (26)




Καιρό είχε η στήλη να κάνει την εμφάνισή της. Τώρα που χτύπησαν άσχημα οι ζέστες (σε σημείο να λιώνει το καλαμάκι που πίνω την αμίτα μου) βρέθηκε μπρος μου ένα βίντεο μικρό ντοκουμέντο. Πάνω στη ντάγκλα και τη σιέστα μου άνοιξα τεράστια μάτια και χάρηκα που βρήκα αυτό το μικρό γαλαξία μαζεμένο!

Είναι η Μπαρτσελόνα του 1996. Πριν το ματς με την Κομποστέλα, στην Κομποστέλα, ο προπονητής Ρόμπσον (1) μαζεύει για κάποιο λόγο σε ένα χαρτί τις υπογραφές όλων των παιχτών του. Μάλλον δώρο με τα αυτόγραφα θέλει να κάνει. Ο Πεπ (2) Γκουαρντιόλα είναι από τους πρώτους που υπογράφουν. Ο Μπλαν (3) είναι επίσης εκεί αλλά κι ο τεράστιος Ρονάλντο (4) ο οποίος στον αγώνα έβαλε ένα γκολ απ' αυτά που είχε για το κολατσιό του τότε (ξεκινώντας απ' το κέντρο και περνώντας όλη την ομάδα) κάνοντας τον Μπόμπι Ρόμπσον να πιάνει τα μαλλιά του!! Στους πανηγυρισμούς του γκολ, με το 10 στην πλάτη φαίνεται κι ο "Έλληνας" Τζιοβάνι (5) (για πάντα στο λιμάνι).

Ποιος ακόμη είναι εκεί και δεν υπογράφει; Ποιος μέσα του μάλλον σκυλιάζει που η δική του υπογραφή δεν είναι ισάξια με εκείνη του σούπερ σταρ της ομάδας; Ε, μα ποιος άλλος; Ο Μουρίνιο (6)! Ο Ζοζέ, βοηθός και μεταφραστής του Ρόμπσον, απίστευτη φυσιογνωμία, αδύνατος μέσα σε ένα τεράστιο γι' αυτόν κουστούμι στο κέντρο του γηπέδου. Και μετά στον αγώνα σηκώνεται και πανηγυρίζει το γκολ μη πιστεύοντάς το κι αυτός!.... Μικρό βιντεάκι αλλά, λίγο συγκινητικό να πω την αλήθεια. Και όπως γράφει και κάποιος στα σχόλια του YouTube "γιατί να μην ήμουν μεγαλύτερος το 1996 για να δω περισσότερο και καλύτερα εκείνον τον Ρονάλντο"!!!

2 σχόλια:

Φανή είπε...

Φανατίστηκα τώρα...!

Aspasta είπε...

Εμ έκαψες τον Billy με τα νάζια σου, εμ γίνεσαι και φανατικιά ποδοσφαιρού!