Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ;

Αυτή ήταν η ανάρτηση της αθλήτριας στο Twitter η οποία θεωρήθηκε ρατσιστική και την απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες, και χωρίς απολογία η υπεράσπιση του εαυτού της, απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες.



Πλακατζής είναι αυτός που γελάει όταν ρίχνει μια τούρτα στα μούτρα κάποιου. Χιούμορ έχει αυτός που γελάει όταν την τούρτα την ρίχνουν στα δικά του μούτρα... Πώς αυτό βραδιάτικα; Έτσι. Επειδή γίναμε ξαφνικά μια υπερευαίσθητη κοινωνία που μας ενοχλεί ακόμη και η λέξη αφρικανός, που θεωρούμε ρατσισμό το παιχνίδι των λέξεων και κάνουμε τις κότες στα παιχνίδια που παίζονται στους δρόμους από χρυσαυγίτες, φασίστες και αστυνομία. Μας ενοχλεί μια απόπειρα αστεϊσμού που κάνει παιχνίδι με την καταγωγή κάποιου και μια κοινή αλήθεια και δε μας ενοχλούν οι φράχτες που ετοιμάζονται να στηθούν στον Έβρο και οι νόμοι περί ιθαγένειας που ετοιμάζονται να ψηφιστούν με τραγική πλειοψηφία!!... Ανοργασμική, άκαυλη και μέχρι θανάτου ακαμψίας ΔΗΜΑΡ, δεν περίμενα σε κανένα σημείο διαφορετικά αντανακλαστικά από εσένα. Περίμενα όμως από τους νέους σχολιαστές των κοινωνικών δικτύων τις τελευταίες δύο μέρες. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί τα ανέκδοτα με την Αννούλα και τον Τοτό τα πιπιλίζουν από όταν ήταν 5χρονα στα νήπια. Αλλά είπαμε, μια κοινωνία είναι και με τη βούλα σάπια και όζει θάνατο όταν οι λέξεις τρομάζουν και όχι οι καταστάσεις που αυτές περιγράφουν! Τρομάρα σας...

ΥΓ1. Τις αριστερές (εώς ακροαριστερές) απόψεις του γράφοντος τις γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν το site. Θα υποστηρίξω όμως το δίκιο της Παπαχρήστου ακόμη και στο ότι στους λόγους του αποκλεισμού της συμπεριλήφθηκε η συμπάθειά της για την Χρυσή Αυγή. Οι εποχές που αποκτούσες τα δικαιώματά σου με την υπόδειξη του χαρτιού κοινωνικών φρονημάτων βρίσκονται στο παρελθόν (προς το παρόν) και για το καλό όλων μας εκεί πρέπει να μείνουν. Ωστόσο από μια καραδεξιά κυβέρνηση (και την υποστήριξη της πιο σφιχτόκωλης και δυσκοίλιας αριστεράς που είδε ετούτος ο τόπος) θα πρέπει να αναμένουμε παρόμοια επιφανειακά, ψευτοπροοδευτικά και ηλίθια αντανακλαστικά και στο μέλλον.
ΥΓ2. "‎-Γιατί κέρδισε ο Κεντέρης το χρυσό; 
-Να σε κυνηγούσαν εσένα 7 αράπηδες, να έβλεπα πως θα έτρεχες...".  (τότε γελούσαμε...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: