Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΟΧΙ ΠΑΛΙ Η ΑΜΥΝΑ!!!

Αυτό είναι ένα τριφύλλι του αγρού. Κι αν τρέξω ένα κατοστάρι με αυτό, ακόμη κι αν έχω καμιά σαρανταριά μέτρα προβάδισμα θα βγω δεύτερος!



Τον Παναθηναϊκό που επιτίθεται τον είχαμε δει στους αγώνες με τη Μάδεργουελ. Όσο περιορισμένες  κι αν ήταν οι δυνατότητες της σκωτσέζικης ομάδας εύκολα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι οι πράσινοι φέτος είναι ένα κλικ πιο γρήγοροι απ' την περυσινή χρονιά, ότι έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης (βασικό ρόλο σ' αυτό παίζει ο Σισοκό), ότι με ομάδες που δε θα κλείνονται θα βγάζουν πολλές φάσεις. Σοβαρό σέντερ φορ δεν έχουν για να σκοράρουν ανάλογα, ωστόσο τα γκολ που θα χρειάζονται για να κερδίσουν αυτούς τους αγώνες θα τα βρίσκουν.

Αυτό που δεν είχαμε δει στα ματς του προηγούμενου γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τον Παναθηναϊκό να αμύνεται. Και τον είδαμε χτες. Και τι το θέλαμε; Μία απ' τα ίδια με την εδώ και δέκα χρόνια άμυνά του και κάτι χειρότερο. Αν ο Σαριέγκι ήταν αργός ο Βελάσκεθ είναι χελώνα-ναρκομανής που μόλις χτύπησε τη δόση της και θέλει να περάσει το δρόμο. Όοοοπ πάμε ένα βήμα, πάμε κι ένα μπαλατζάρισμα! Ο δε Πίντο που μπήκε κάποια στιγμή για να γίνουν δίδυμο ήταν ο ίδιος ναρκομανής με το ένα πόδι κομμένο.... Ευτυχώς που υπάρχει πάντα ο Βύντρα. Κάθε χρόνο και χειρότερος. Σαν το κρασί που ωριμάζει με σάπιο φελλό. Μα πόσες ζεϊμπεκιές έριξε πάλι το παλικάρι χτες;

Άλλο που είδα και ούρλιαζε πόνο για τον φετινό Παναθηναϊκό είναι η δυνατότητα των μέσων του να κρατήσουν μπάλα. Έμοιαζαν με μπι-μπι-μπο που έπρεπε να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά με γυμνά χέρια. Με του που ερχόταν η μπάλα την κλωτσούσαν, την πετούσαν, την πάσαραν όπου να 'ναι. Αρκεί να ήταν μακριά απ' τα πόδια τους. Λες και η ασπρόμαυρη ήταν πασαλειμμένη με μελάσσα και θα κόλλαγε πάνω τους! Όχι αγόρια μου, χτες ειδικά, τέτοια συμπεριφορά ήταν τιμωρητέα με ποινή θανάτου! Κάτι απ' τον Καραγκούνη και το Λέτο δεν κρατήσατε; Κάτι απ' τον Σαμαρά προχτές δεν είδατε; Πώς θα μικρύνετε τη διάρκεια του ματς αν δεν συμπεριφερθείτε έτσι; Πώς θα κάνετε τα νεύρα των απέναντι τσαταλάκια; Πώς θα δώσετε ανάσες στον υπερμεγέθη Μπουμσόνγκ, στον ψείρα Βιτόλο;

Έχει πολλά να βελτιώσει ο Φερέιρα αν θέλει να μην είναι πάλι κομπάρσος στην Ευρώπη. Αν θέλει να περάσει απ' τους ομίλους και να μαζέψει χρήμα και βαθμούς. Στην Ελλάδα κούτσα-κούτσα θα το κάνει ντέρμπι το πρωτάθλημα, ειδικά αν βρει τρόπους να ανοίγει και τις κλειστές άμυνες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την τεράστια ποιοτική διαφορά που είχε την περυσινή σεζόν. Κι αυτό το γνωρίζει ακόμη κι ο Τάκης ο Τσουκαλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: