Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!

Δηλαδή έχει καλύτερο και δεν παίζει βασικός;

"Es un partido que siempre recordare, un sueno para mi"... Με αυτά τα λόγια (και μερικούς επιπλέον τόνους πάνω απ' τα γράμματα για τους ισπανόφωνους) μίλησε ο εικοσάχρονος Γάλλος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης. "Είναι ένας αγώνας που πάντα θα θυμάμαι, ένα όνειρο για 'μένα" είπε ο πρωταγωνιστής του ματς και ο άνθρωπος που ψηφίστηκε mvp από τους συντάκτες και τους αναγνώστες του Goal.com


Και ποιος να 'ταν θα μου πείτε; Ο συμπαίχτης του στην άμυνα Ρικάρντο Καρβάλιο; Ο άνθρωπος μεγάλωσε, τελείωσε, δεν μπορεί. Ας επιστρέψει στην πατρίδα του και στην... Πάκος Φερέιρα, όχι πάντως στο κέντρο της άμυνας των blancos σε ματς με την Μπαρτσελόνα. Να 'ταν ο Μέσι; Αλήθεια πού ήταν ο Μέσι; Χάθηκε ο μικρός μάγος και μάλλον ήταν και ο μοναδικός λόγος που δεν έφυγε νικήτρια η Μπαρτσελόνα απ' το Μπερναμπέου. Γιατί μπορεί να ισοφάρισε ο Βαράν στο 81' και να κράτησε το ενδιαφέρον για ένα μήνα ακόμη, ως τον επαναληπτικό, αλλά η Ρεάλ έδινε διαρκώς την αίσθηση ότι δυο απλά πράγματα, απ' αυτά που μας έχουν συνηθίσει οι απέναντι να έκαναν, θα έφευγε με σκυμμένο το κεφάλι. Είχε πολλές απουσίες, ναι, είχε και τον Ρονάλντο χωρίς προπονήσεις (χάλασε και το τεράστιο σερί των γκολ απέναντι στους Καταλανούς) αλλά... πάλι κάτι έλειπε. Δεν ήταν η Ρεάλ που είδαμε στις αναμετρήσεις του καλοκαιριού για το Σούπερ Καπ ανάμεσα στις δύο. Τότε που ασκούσε πίεση ντοπαρισμένου πύθωνα και δημιουργούσε φάσεις ανά δίλεπτο. 

Τι βλέπω για τον επαναληπτικό; Χι. Δεν ξέρω όμως μήπως είναι με 2-2 και ο Πορτογάλος (αν θα είναι ακόμη στον πάγκο) κλέψει την πρόκριση. Αυτή την αίσθηση μου έδωσαν και απόψε οι δυο τους. Πλέον η Μπάρτσα δεν μπορεί να σκορπίσει τη Ρεάλ και η Ρεάλ χωρίς νίκες ξέρει να της παίρνει αυτό που θέλει σπάζοντάς της τα νεύρα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

partido σημαίνει παιχνίδι-αγώνας.

Aspasta είπε...

Ε, μα ναι, το ξέρω. Δεν καταλαβαίνω γιατί το έγραψα έτσι. Μάλλον αφηρημένος και με τη ματιά στο ισπανικό κείμενο.