Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΝΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ

Γι' αυτό σας λέω: Χαρίστε τη μου και φέτος!


Μέρες κατάνυξης και προσμονής ετούτες. Ας είναι αναστάσιμες και οι δικές σας. Ας είναι λουσμένες στην αισιοδοξία που φέρνει η νίκη Του κάθε χρόνο στο ντέρμπι με το Θάνατο.

Στο νησί οι μέρες περνούν αργά. Βασανιστικά αργά. Μαζεύω συνεχώς στιγμές και χαρακτήρες για τα κείμενά μου της πόλης. Και φτιάχνω λίστες για μοιρασιά.

1. Η Σάσα Μπάστα δήλωσε ότι γνώρισε τον Κανάκη και δεν την απογοήτευσε η προσωπικότητά του από κοντά. Συμπλήρωσε μάλιστα πως θα μπορούσε να κάνει σχέση μαζί του. Μπράβο το κορίτσι μας που είναι μεγαλόψυχο.
2. Επιστρέφει ο Γκάμπριελ στον Παναθηναϊκό. Η Γκρέμιο δεν έχει τη δυνατότητα να τον αγοράσει! Yes! Είμαι πολύ χαρούμενος όταν επιβεβαιώνονται τα ρητά των παλιών. Όπως το αδιάψευστο "Οι μαλακίες επιστρέφονται"!
3. Στο mini-market της μάνας μου μπορείς εύκολα να συλλέξεις ανίατες εγκεφαλικά περιπτώσεις για την μεταπτυχιακή σου έρευνα. Τρεις τέτοιες, πελατών που μπήκαν σήμερα στο μαγαζί ο ένας μετά τον άλλον:
α) "Νομίζω πρέπει να εφεύρουμε ένα υπερόπλο που να ανιχνεύει το βουβό μίσος στα μάτια των Κινέζων, όπως έλεγε ο Καζαντζάκης. Να συγκεντρώνει την υπερακτίνα λέιζερ και να τους κάνει σκόνη. Σύντομα θα αρχίσουν να επιτίθενται στην Ευρώπη. Δεν τους χωράει ο τόπος τους. Θα μας κάνουν πόλεμο. Ο Χίτλερ το δικό του τον έχασε γιατί δεν είχε στρατό. Αυτοί δε θα τελειώνουν ποτέ. Θα σκοτώνουμε 5 και θα εμφανίζονται 5 ίδιοι από πίσω. Και θα νομίζουμε ότι είναι η Λερναία Ύδρα και ότι έχουμε παραισθήσεις!"
β) "Πού θα βρω δυο ρόδες που θέλω να φτιάξω μια άμαξα για το άλογό μου; Λες να κάνει  αν βάλω ρόδες ποδηλάτου;"
γ) "Σύρριγγες πουλάτε;"  (ξαναλέω, έχουμε μίνι-μάρκετ!)
4. Όταν κάποιος μιλάει για ποδόσφαιρο, αναφέρει τη λέξη χαζός και δεν εννοεί το Βύντρα, τότε σκέφτεται αμέσως το Ράμος. Αυτό μέχρι προχτές. Πριν του πέσει απ' τα χέρια το Κύπελλο Ισπανίας και το πατήσει το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα. Από τότε όλοι λέμε Ράμος κι αν δεν αναφερόμαστε στο Βύντρα, σκεφτόμαστε αμέσως τη λέξη χαζός!
5. Η ΑΕΚ του μπάσκετ έπεσε στην Α2. Όσα δεν γίνονται όταν πρέπει για τους λόγους που πρέπει, έρχεται ο χρόνος να τα διορθώσει. Άντε να παίρνουν σειρά και οι δεινόσαυροι του ποδοσφαίρου.
6. Πεπ, έχεις plan-b; Έχεις ομάδα τρία σκαλιά πάνω απ' τους Μαδριλένους. Δεν αρκεί όμως από μόνο του. Το είδες μία, το είδες δύο. Δε νομίζω ότι χρειάζεται και τρίτη. Το "εμείς παίζουμε το παιχνίδι μας, ας αλλάξουν οι άλλοι το δικό τους για να μας αντιμετωπίσουν" είναι τουλάχιστον ερασιτεχνική προσέγγιση. Ξανασκέψου το.
7. Φιλί, αγγαλιά και ένας ψίθυρος στο αφτί. Η Σακίρα στον Πικέ αμέσως μετά το ματς.
8. Μαρία, άκου Τον που σου λέει. Μην Τον δοκιμάζεις με τρικάκια βαφών Ανατολής. Ας μείνουν στο φυσικό τους χρώμα τα αβγά φέτος. Αρκεί να Τον πιστέψεις αμέσως. Να χαρείς αμέσως!
9. Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα. Κι αφήστε ήσυχο το Τζογαδόρικο Πρόβατο. Δεν κάνει για σούβλα. Μεγάλωσε, σίτεψε πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: