Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΥΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!




Την 27η Απρίλη 1993 το αεροπλάνο που μετέφερε την αφρικανική "Ομάδα Όνειρο" της εποχής, την εθνική Ζάμπιας, συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, λίγο έξω απ' τη Λιμπρεβίλ της Γκάμπόν. Απ' τη συντριβή δεν επέζησε κανένας. 

Φέτος ο τελικός του Κόπα Άφρικα έγινε στην Γκαμπόν και το γήπεδο βρισκόταν στη Λιμπρεβίλ. Η Ζάμπια είχε φτάσει στον τελικό και αντιμετώπιζε ως αουτσάιντερ την Ακτή Ελεφαντοστού. Η στιγμή που έκρινε το ματς έγινε στο 69ο λεπτό. Ο Ζερβίνιο σε μαρκάρισμα στα όρια της περιοχής έπεσε εντός κι ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Ντρογκμπά θα εκτελούσε και αν σκόραρε θα έβαζε μπροστά τους Ελέφαντες. Τα πράγματα θα γίνονταν πολύ δύσκολα για τους νοτιο-αφρικάνους!

Το σουτ πήγε σχεδόν στο Θεό. Άλλο ένα κάκιστο πέναλτι από μεγάλο ποδοσφαιριστή και αρχηγό ομάδας σε μεγάλο τελικό. Η συνέχεια έφερε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι. Εκεί αστόχησαν ο Κόλο Τουρέ κι ο Ζερβίνιο. Η Ζάμπια στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Αφρικής. Πολλοί μίλησαν για την κατάρα των μεγάλων ποδοσφαιριστών στα πέναλτι των τελικών. Άλλοι τόσοι μίλησαν για την εξώκοσμη ενέργεια που υπήρχε στο γήπεδο. Για αόρατα χέρια που έσπρωξαν τη μπάλα του Ντρογμπά στο υπερ-διάστημα!... Οπώς και να 'χει, η Ζάμπια σήμερα πανηγυρίζει και κάποιοι που χάθηκαν νωρίς και άδικα θα ήταν χαρούμενοι και περήφανοι...

2 σχόλια:

Billix είπε...

Άντε ρε...συγκινητικό ε;!

Aspasta είπε...

Γεια σου Μπιλίξ ευαίσθητε!