Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ASPASTA ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ... (17)




Ήταν Κυριακή 12 Φλεβάρη και τότε, το 1923, όταν στην Πάτρα η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση επανενώθηκε με τη Γυμναστική Εταιρεία Πατρών. Αυτή θεωρείται και η επίσημη ημέρα ιδρύσεως του ποδοσφαιρικού της τμήματος υπό τη μορφή που το ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Η Παναχαϊκή κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα συμμετείχε αρκετές φορές στην πρώτη εθνική, πολλές μάλιστα με αξιωσημείωτη παρουσία, ενώ έφτασε τρεις φορές στην ιστορία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα της Πάτρας έβγαλε μεγάλους ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ από εκεί πέρασαν και αξιόλογοι ξένοι. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Δαβουρλή, Μιχαλόπουλου, Κουρμπανά, Γεωργάτου, Κατσουράνη, Επαλέ, Καλά, Ότιτζι...

Στο πάνω βιντεάκι είναι η μεγάλη της νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό την περίοδο 1993-1994 με τον σπίκερ να θεωρεί ότι ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο νικητήριο 2-1 "κάρφωσε στην κυριολεξία τη μπάλα στα δίχτυα"!!!!!!!

Κάτω είναι η νίκη της απέναντι στον Παναθηναϊκό την περίοδο 1996-97 με τους αμυντικούς των πρασίνων να θυμίζουν τους αντίστοιχους σημερινούς και η ισοπαλία με την καταπληκτική ΑΕΚ της περιόδου 1995-96. Δυο χαμένοι βαθμοί που στο τέλος μέτρησαν πολύ για την Ένωση αφού έχασε το πρωτάθλημα με τόσους ακριβώς απ' τον Παναθηναϊκό! Στο πρώτο την αθλητικη εκπομπη του Μέγκα παρουσιάζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχετικά νέος (περίπου 300 χρονών), ενώ παρουσιαστής της Αθλητικής Κυριακής του 1995 είναι ο  Γιάννης Αργυρίου με το χαρακτηριστικό μουστάκι και τη φωνή βγαλμένη από πηγάδι της Κολάσεως!




Δεν υπάρχουν σχόλια: