Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΤΟ ASPASTA ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ... (24)




Τη σεζόν 1994-95 η Μπαρτσελόνα τερμάτισε τέταρτη στην ισπανική λίγκα, 9 βαθμούς απ' την κορυφή που βρέθηκε η Ρεάλ του Ιβάν Ζαμοράνο των 28 γκολ. Στην Μπάρτσα εκείνη τη χρονιά αγωνίζονταν μερικοί απ' τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο με τους πιο... ιδιαίτερους ωστόσο χαρακτήρες. Στόιτσκοφ, Χάτζι, Κούμαν, Ρομάριο ξεχώριζαν! Άντε να 'σαι προπονητής τους και να τους κάνεις καλά...

Στην αναμέτρηση με τη Θέλτα στο Βίγκο οι blaugrana νίκησαν 4-2 παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο αγώνας έχει μείνει στην ιστορία ως "το ματς της ομίχλης". Όσο περνούσε η ώρα η ορατότητα γινόταν δυσκολότερη για τους ποδοσφαιριστές. Οι εξυπνότεροι αυτών το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Ο Χάτζι ας πούμε. 

Στο 90ο λεπτό του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 1-3 υπέρ της Μπάρτσα, έκανε με τον Ρομάριο σέντρα καθώς μόλις είχαν σκοράρει οι αντίπαλοί τους (μπήκαν 3 γκολ στα τελευταία 3 λεπτά!!!). Ο Βραζιλιάνος απλά του ακούμπησε την μπάλα κι ο Ρουμάνος σούταρε ακριβώς απ' τη μεσαία γραμμή. Όταν ο αντίπαλος γκολκίπερ αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί ήταν ήδη πολύ αργά. Η μπάλα αναπάυονταν στην εστία του κι ένα απ' τα πιο περίεργα και γνωστά γκολ στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είχε σημειωθεί!

Ως σημείωση να προσθέσω επίσης ότι το γκολ του Ρομάριο στην κλειστή γωνία, ήταν το τελευταίο του μεγάλου άσου με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: