Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ASPASTA ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ... (27)




Δεκαοχτώ χρόνια πριν και κανείς δεν κατάλαβε πως περάσανε. Κανείς τουλάχιστον απ' όσους φωνάζουν κάθε βδομάδα για χάρη του στις εξέδρες του Ολίμπικο. Ήταν 4 του Σεπτέμβρη του 1994 όταν ένας αδύνατος νεαρός είχε σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ρόμα. Ο Φραντσέσκο Τόττι με το γκολ του είχε δώσει στους πρωτευουσιάνους το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Φότζια.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, έφτασε μια μέρα στη θάλασσα, ο Τόττι έγινε ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός με περισσότερα από 200 γκολ στο ενεργητικό του, το τοτέμ της ομάδας, η ψυχή της, η εικόνα της. Κανείς άλλος στην ιστορία της Ρόμα δεν είναι συνυφασμένος τόσο με αυτή όσο ο Φραντσέσκο. Την Κυριακή που πέρασε δεν ξέχασε την επέτειό του. Φρόντισε μάλιστα να το θυμίσει σε όλους πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση (με δύο ασίστ στα γκολ) κατά της Ίντερ μέσα στο Μεάτσα. Αυτή τη φορά η Ρόμα κέρδισε 3-1 κι ο αρχηγός αποθεώθηκε ξανά.

ΥΓ. Ο Λούις Ενρίκε πέρυσι θέλησε να γκρεμίσει την παλιά Ρόμα και να κάνει μια καινούρια με τη δική του σφραγίδα. Για να γίνει αυτό ο αρχηγός έπρεπε να καθίσει στον πάγκο, να παραμεριστεί. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να μη βγει καν στην Ευρώπη κι ο Λούις να εκδιωχθεί κακή κακώς. Ο Ζέμαν που επιστρατεύτηκε, παλιός στο κουρμπέτι, παρουσιάζει ως τώρα μια ελκυστική ομάδα με σμίξιμο παλιών και νέων (όπως ο Ταχτσίδης). Ο Τόττι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: