Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Η απάντηση στο δίλημμα (χα, στο ποιο;) Κώλος ή Βυζιά ήταν πανεύκολη. Στο link  στο τέλος του κειμένου μπορείς να την βρεις!


Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;
Θεσσαλονίκη. Δεν είμαι ούτε απ’ τη μια ούτε απ’ την άλλη. Έζησα και στις δύο, δε λάτρεψα καμία αλλά αν είναι καταλήξω στο βέλτιστο διαγράφοντας το χειρότερο τότε ναι, η κυρία του βορρά είναι η επιλογή μου! Έχεις τη θάλασσα στην άκρη του ματιού σου όπου κι αν είσαι. Το κάθε «φεύγω» σου χρειάζεται 20 λεπτά για να πραγματωθεί. Οι ρυθμοί της πιο αργοί, οι παρέες πιο κοντά. Σίγουρα δεν είναι κι ό,τι καλύτερο να τρως μπουγάτσα-μουσακά αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο εύκολο απ’ το να πίνεις δυο τζούρες καλαμάκι απ’ όλα! Τέλος, όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, όσο κι αν η ανεργία φτάνει το 60%, όσο κι αν τα μαγαζιά κλείνουν σαν πόρτες κάστρου που πολιορκείται, όσο κι αν η λέξη πολιτισμός κακοποιείται βάναυσα σε κιτς εκδηλώσεις περασμένων δεκαετιών, όσο κι αν η σύγχρονη αρχιτεκτονική ομορφιά της είναι ανέκδοτο που προσπαθεί να εξηγήσει ένας μουγκός παπάς σε έναν κωφάλαλο Πόντιο, υπάρχει πάντα μα πάντα ένας βασικός υπαίτιος για όλα αυτά: η Αθήνα! Γι’ αυτό και ο αθάνατος στίχος του ποιητή θα εκφράζει όποιον κατοικεί απ’ τα Μάλγαρα και πάνω: «Αθήνα γαμημένη/ ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει!»

Σωτηρακόπουλος ή Καρπετόπουλος;
Αν το δίλημμα είχε σε κάποιο σκέλος του τον Μαυρομάτη δεν θα υπήρχε θέμα επιλογής. Δεν θα ήταν καν δίλημμα. Επειδή όμως ο Μανόλο είναι άγνωστος στους περισσότερους κάτω των 25 ετών αναγνώστες μου, επειδή τα αδέρφια Φρανκ ντε Μπουρ και Ρόναλντ ντε Μπερ έχουν αποσυρθεί χρόνια τώρα απ’ το ποδόσφαιρο, προτίμησα να μεταφέρω την κόντρα στο παρόν. Και να διαλέξω τον κοντό για χίλιους και έναν λόγους! Καρπετόπουλος λοιπόν γιατί σε μιάμιση ώρα μέσα δε θα αναφέρει 999 διαφορετικές ιστορίες για ένα απόγευμα Τρίτης του 1928 σε μια προπόνηση της Μπαθ Σίτυ! Γιατί η πένα του ρέει σαν ποτάμι που κατεβαίνει τον Ταύγετο και στην όχθη του λούζονται όλες οι Νύμφες της μυθολογίας. Και τέλος, γιατί μας έδωσεσυνέντευξη στο Fridge και όπως όλοι γνωρίζουν, η ανιδιοτέλεια είναι πλανήτης που κατάπιε τον εαυτό του πριν από εκατομμύρια χρόνια!


Ολόκληρο το κείμενο με απαντήσεις στα τεράστια ερωτήματα "Πελέ ή Μαραντόνα;", "Τζακ ή Σώγιερ;", "Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα;", "Κώλος ή Βυζιά;"  βρίσκεται 

Δεν υπάρχουν σχόλια: