Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ASPASTA ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ (16)




Δεν ξέρω αν το 'χει το μαλλάκι που δημιουργεί την αίσθηση του αναντικατάστατου σε κάτι βίδρες που λογίζονται για αθλητές. Όπως παλιότερα ο Ζάχοβιτς  με τον Μπάγιεβιτς, ανάλογα και το 2006 ο Μίντο  δε γούσταρε την αλλαγή του απ' τον προπονητή θρύλο της Αιγύπτου, τον Χασάν Σεχάτα

Το ματς ήταν για τον ημιτελικό του CAF ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Σενεγάλη και ήταν ισόπαλο 1-1. Ο Σεχάτα έκρινε ότι δε χρειαζόταν άλλο στον αγώνα τον Μίντο και είχε την έμπνευση να τον αντικαταστήσει. Ποιος είδε το Δία και δεν τον φοβήθηκε! Βρισίδια, καντήλια, απειλητικές χειρονομίες, παρολίγον στα χέρια ήρθαν οι δυο άντρες. Εν τέλει -και βέβαια- ο προπονητής δικαιώθηκε. Η Αίγυπτος κέρδισε 2-1 και στο τέλος πήρε και το Κύπελλο. Το πρώτο απ' τα τρία στη σειρά που θα έπαιρνε με τον ίδιο προπονητή.

Και μιας και μιλάμε για το Κόπα Άφρικα που γίνεται αυτές τις μέρες σε Γουϊνέα Ισημερινού και Γκαμπόν, παρακάτω είναι δυο βιντεάκια με δύο απ' τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το πρώτο είναι το ματς του 2010 ανάμεσα στην Αγκόλα και το Μάλι όπου από 4-0 γυρίζει στα τελευταία 12 λεπτά σε 4-4! Το δεύτερο είναι από το 1998 ανάμεσα στο Κονγκό και την οικοδέσπινα Μπουρκίνα Φάσο. Στο 88ο λεπτό το ματς ήταν 4-1 υπέρ της Μπουρκίνα Φάσο. Στο 92ο έληξε 4-4 και οδηγήθηκε σε παράταση και πέναλτι όπου και επικράτησε το Κονγκό!


Δεν υπάρχουν σχόλια: