Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ MANOLO PRECIADO




Ο 54χρονος Manolo Preciado, την Τετάρτη το πρωί ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Βιγιαρεάλ. Το ίδιο βράδυ πέθανε από καρδιακή ανακοπή! Ένα ακόμη άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε έναν καλό προπονητή και δυνατό άνθρωπο!

Το 2002 είχε χάσει τη γυναίκα του από καρκίνο του δέρματος. Δύο χρόνια αργότερα ο μικρός του γιος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο ίδιος τότε δήλωσε ότι του μένει είτε να αυτοκτονήσει είτε να παλέψει για να ξανακερδίσει τη ζωή του! Πάλεψε και σε επαγγελματικό επίπεδο τουλάχιστον, τα κατάφερε. Υπήρξε προπονητής της Σπόρτινγκ Χιχόν στα καλύτερά της χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν παίζοντας -ιδιαίτερα την περυσινή σεζόν- ωραίο ποδόσφαιρο.

Πέρυσι ήταν όμως που η μοίρα ξαναχτύπησε. Ο 84χρονος πατέρας του βοηθούσε σπρώχνοντας ένα αυτοκίνητο να ξεκινήσει. Γλίστρησε ενώ το αυτοκίνητο ξεκινούσε, τον παρέσυρε και... πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο! 



Ο  Preciado την προηγούμενη σεζόν είχε ανοίξει και κόντρα με τον Μουρίνιο χαρακτηρίζοντάς τον κτήνος και κακό συνάδελφο. Η αιτία ήταν η κατηγορία του Μουρίνιο ότι πρόσφερε στη Μπαρτσελόνα μια νίκη στο πιάτο παρατάσσοντας την ομάδα του (Χιχόν) στο μεταξύ τους παιχνίδι με 9 αλλαγές! Σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα στην ίδια χρονιά η Χιχόν ήταν η αιτία που έσπασε το απίστευτο σερί των 9 χρόνων χωρίς ήττα εντός έδρας που είχε ο Πορτογάλος προπονητής, νικώντας τη Ρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Αυτή η ήττα που είχε τερματίσει και τις ελπίδες της Ρεάλ για πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά, στάθηκε ωστόσο η αιτία να φτιάξουν οι σχέσεις των δύο προπονητών. Αναπτύχθηκε μάλιστα μεταξύ τους και μια φιλία που εκφράστηκε με τη δημόσια απογοήτευση του Μουρίνιο για τον πρόεδρο της Χιχόν, όταν νωρίτερα φέτος τερμάτισε τη συνεργασία του με τον Preciado (μετά από 232 αγώνες!). 
Περιμένοντας την καινούρια πρόκληση της καριέρας του ο Ισπανός προπονητής παρακολούθησε προπονήσεις της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνας δηλώνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να μάθει καινούρια πράγματα, ιδιαίτερα από δυο τεράστιους προπονητές όπως ο Μουρίνιο και ο Γκουαρντιόλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: